În acest context, a evidențiat el, „America este recunoscătoare românilor pentru contribuția și sacrificiul lor în numele apărării comune”.  Klemm a vorbit și despre angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru Apărare în următorii 10 ani.

„România știe că, pentru a aborda amenințările secolului XXI, trebuie să își crească capabilitățile militare, în special cele care sunt cel mai necesare NATO.Românii au demonstrat că au un puternic spirit de lider în Alianță, luându-și angajamentul de a aloca 2% din PIB anul acesta”, a subliniat el.


MESAJUL AMBASADEI SUA după RĂZBOIUL dintre Dragnea şi Iohannis. Nu este loc de INTERPRETĂRI!


Vorbind despre implicarea militarilor români în misiunile din Irak și Afganistan, Klemm i-a omagiat pe soldații din țara noastră care au murit în teatrele de operații.

Astfel, el a transmis condoleanțe familiei lui Mădălin Stoica, care a decedat în Afganistan în septembrie. Diplomatul a vorbit și despre implicarea forțelor române în Kosovo.

„În Kosovo, România are 50 de trupe, în ciuda faptului că rămâne unul dintre puținele state ale Uniunii Europene care nu recunosc Kosovo. Aceasta arată nivelul de seriozitate cu care România își vede rolul de membru al Alianței”, a subliniat el.

Klemm a apreciat că transformarea Forțelor pentru Operații Speciale din România „a fost impresionantă și devine rapid un model de cum poți aplica abordarea guvernamentală pentru a crea capabilități pentru Operații Speciale, ce răspund nevoilor de securitate națională”.

Ambasada SUA, una caldă, una rece!

Nu este primul mesaj transmis de Ambasada SUA. În plin scandal în justiţia din România, investigaţii, replici acide, dosare grele, culminând cu ieşirea preşedintelui Iohannis, Ambasada SUA a transmis miercuri un mesaj care arată clar poziţionarea “partenerului strategic”.

Ambasada SUA a publicat pe pagina de Facebook numele câştigătorului concursului de infografice “Împreună putem produce o schimbare”, iar imaginea aleasă transmite un mesaj dur despre România: 40% dintre contractele de achiziţii publice sunt afectate de corupţie, cel mai mare procent din Europa, potrivit stiripesurse.ro. 

Faptul că Ambasada SUA atrage atenţia asupra corupţiei din România nu a trecut neobservat de comentatori, care fie au aprobat mesajul, fie şi-au exprimat nedumerirea cu privire la sursa datelor prezentate şi veridicitatea lor sau s-au arătat jigniţi de aprecierea Ambasadei.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
În acest context, a evidențiat el, „America este recunoscătoare românilor pentru contribuția și sacrificiul lor în numele apărării comune'.  Klemm a vorbit și despre angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru Apărare în următorii 10 ani.„România știe că, pentru a aborda amenințările secolului XXI, trebuie să își...

Preluat de la EVZ