Departamentul de Stat va retrage diplomați neesențiali și familiile acestora din Cuba după o serie de atacuri sonice misterioase împotriva personalului diplomatic american la Havana, potrivit unor oficiali de la Washington, citați de CNN.

Ambasada americană la Havana va continua să opereze cu un personal redus.Conform unor surse, SUA va înceta să mai emită vize pentru Cuba.

În luna august, Statele Unite au făcut public faptul că diplomații americani au suferit pierderi de auz inexplicabile, iar Guvernul canadian a anunțat la rândul său că cel puțin un diplomat canadian a fost tratat de asemenea pentru același diagnostic.

În toamna anului 2016, o serie de diplomați americani au suferit pierderi de auz, conform unor oficiali. Unele simptome ale acestora erau atât de severe încât au fost forțați să-și încheie activitatea și să se reîntoarcă în SUA.

Oficialii au transmis că pierderea auzului diplomaților pare să fi fost cauzată în mod deliberat prin folosirea unui fel de aparat sonic ce operează în afara razei de sunete perceptibile.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/atacuri-sonice-in-cuba-sua-retrage-personalul-neesential-dupa-ce-mai-multi-diplomati-au-pierderi-de-auz-42689.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/atacuri-sonice-in-cuba-sua-retrage-personalul-neesential-dupa-ce-mai-multi-diplomati-au-pierderi-de-auz-42689-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv