“Nu cred că pozitia presedintelui Iohannis este pozitia corecta”, a spus Dragnea, referindu-se la solicitarea preşedintelui de reluare a dezbaterilor cu sistemul juridic în ceea ce privește proiectul legislativ. 

Dragnea a subliniat faptul că trei judecători au votat pentru aviz negativ, în timp ce cea mai mare parte a judecătorilor au fost în favoarea proiectului, chiar dacă au avut unele observații.

“Am citit opinii foarte articulate, ca o parte dintre prevederi sunt sustinute, o parte sunt sustinute cu observatii si o parte nu sunt sustinute. Nu am vazut o respingere totala a acestui proiect. Pana una alta, daca tot discutam de majoritati, asta nu inseamna ca parlamentul nu are dreptul sa dezbata. Cred ca parlamentul are posibilitatea sa porneasca dezbateri serioase pe aceste legi, creând un cadru in care toate instituitiile sa se exprime”, a declarat Dragnea.

“Avizul CSM este important, dar este consultativ. Inspecţia judiciară trebuie să fie independentă, de sine stătătoare. Dezbaterile din parlament vor fi benefice pentru sistemul de justiţie în general. Parlamentarii vor asculta cu mare atenţie ce spun asociaţiile de magistraţi”, a mai precizat liderul PSD.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
'Nu cred că pozitia presedintelui Iohannis este pozitia corecta', a spus Dragnea, referindu-se la solicitarea preşedintelui de reluare a dezbaterilor cu sistemul juridic în ceea ce privește proiectul legislativ. Dragnea a subliniat faptul că trei judecători au votat pentru aviz negativ, în timp ce cea mai mare parte a judecătorilor...

Preluat de la EVZ