El a spus că CFR SA trebuie să plătească 142 de milioane de euro ”ca şi pretenţii” unor companii private, oferind presei copiile unor documente care vin în sprijinul afirmaţiilor sale.

Potrivit unuia dintre documentele puse la dispoziţie de Dragnea, compania italiană ASTALDI SPA somează CFR SA să plătească suma de 71,5 milioane de euro.

”Eu cred, părerea mea, că procurorii, printre două-trei hotărâri de guvern pe care le investighează, care sunt şi legale, poate ar trebui să investigheze şi de ce statul român, prin diverse companii de stat, trebuie să plătească unor firme private, în general străine, sute de milioane de euro. Şi în baza unor hotărâri judecătoreşti să vadă cum reuşim noi în România şi pe autostrăzi şi pe căi ferate să nu facem lucrări, dar noi să plătim. Şi asta nu e o situaţie de astăzi, ci s-a strâns în ani. O să aveţi toate aceste informaţii doar pentru CFR SA”, a spus Dragnea, potrivit Agerpres.

În opinia sa, Guvernul ar trebui să sesizeze procurorii competenţi.

”Teoretic, Guvernul ar trebui să trimită asta la procurori pentru că nu e în regulă. Nu îmi permit să spun cum au judecat instanţele când au decis aşa ceva, dar poate ar trebui o analiză mult mai serioasă, pentru că statul român pierde sute de milioane de euro”, a mai spus Liviu Dragnea.

El a afirmat că aceşti bani se dau ”pentru tot felul de pretenţii, nu e o situaţie unitară”.

”După părerea mea, ascultând mai mulţi colegi, este cu complicitatea unora din companiile respective. Claim-uri. Este o specializare pe claim-uri în România de ani de zile. Nu facem lucrări, dar în schimb găsim o virgulă în contract, pusă poate de comun acord cu cei care au făcut contractul sau caietul de sarcini şi cerem bani, dar nu facem lucrări. Este vorba despre lucrări la infrastructură”, a precizat Dragnea.


rootstireaActualitate/EsentialPolitica
El a spus că CFR SA trebuie să plătească 142 de milioane de euro ''ca şi pretenţii'' unor companii private, oferind presei copiile unor documente care vin în sprijinul afirmaţiilor sale. Potrivit unuia dintre documentele puse la dispoziţie de Dragnea, compania italiană ASTALDI SPA somează CFR SA să plătească suma...

Preluat de la EVZ