„Autoritatea Locală asigură părinții că Primăria Sectorului 4, Poliția Locală a Municipiului București și Poliția Națională depun toate eforturile pentru ca gradul de siguranță al elevilor să rămână la același standard ridicat ca și până acum.

Prin urmare, împreună cu Poliția Locală a Municipiului București vom suplimenta numărul agenților de pază, astfel încât în cel mai scurt timp, să putem asigura zilnic, în intervalul orar 07.00 – 20.00 prezența a cel puțin unui polițist local în incita fiecărei unități școlare”, se arată într-un comunicat al Primăriei sectorului 4.

Primăria reafirmă că „obligația de a asigura siguranța elevilor în școli este, potrivit legii, a Ministerului Educației Naționale și că societățile private de pază ale căror contracte au ajuns la termen nu au avut niciodată obligația contractuală de a asigura paza persoanelor, ci doar a clădirilor unităților de învățământ și a obiectelor de inventar”.

Primăria Sectorului 4 a montat deja camere de supraveghere și sisteme anti-efracție în toate clădirile unităților de învățământ. În plus, au fost arondate patrule pedestre și auto în vecinătatea tuturor unităților de învățământ. Mai exact, 10 mașini de intervenție rapidă sunt dispuse să acționeze într-un interval de cinci minute în orice locație a unităților de învățământ din Sectorul 4.

rootstireaActualitate/EsentialEducaţie
„Autoritatea Locală asigură părinții că Primăria Sectorului 4, Poliția Locală a Municipiului București și Poliția Națională depun toate eforturile pentru ca gradul de siguranță al elevilor să rămână la același standard ridicat ca și până acum.Prin urmare, împreună cu Poliția Locală a Municipiului București vom suplimenta numărul agenților de...

Preluat de la EVZ