CJ Hunedoara i-a acordat lui Avram Iancu titlul de “Cetățean de onoare” pentru că a parcurs Dunărea înot, dar a uitat să-l invite la ceremonie

onsiliul Județean Hunedoara i-a acordat titlul de “Cetățean de onoare” lui Avram Iancu – înotătorul din Petroșani care a străbătut Dunărea de la izvoare până la vărsarea în mare, fără echipament de protecție – însă a uitat să-l și invite pe acesta la ceremonia în care urma să-și primească diploma, scrie replicahd.ro.

Proiectul de hotărâre privind conferirea titlului de „Cetățean de onoare al județului Hunedoara” lui Avram Iancu era al treilea punct pe ordinea de zi a ședinței, care avea pe listă 29 de proiecte. După ce consiliera Doinița Maria Bălănesc, inițiatoarea proiectului, a observat că sportivul nu era în sală, a început agitația, mai ales că aceasta a spus conducerii Consiliului Județean, înainte de ședință, că: „vinovatul ar trebui să plătească”.

Președintele de ședință, Daniel Andronache a cerut aleșilor județeni să amâne discutarea proiectului până la finalul întâlnirii, moment până la care sportivul avea timp să ajungă în sala de plen, scrie replicahd.ro.

Sunat și chemat de urgență la Consiliul Județean, Avram Iancu a ajuns către finalul ședinței, în destul timp pentru ca aleșii liberali să sesizeze neregula și să se pună de acord.

„O să cerem demiterea domnului secretar atât pentru gafa făcută cu invitarea lui Avram Iancu, dar și pentru că nu este atent cu actele”, a declarat Vetuța Stănescu, din grupul consilierilor liberali, referindu-se și la faptul că la finalul expunerii de motive a unui proiect, apărea numele șefului instituției, Mircea Flaviu Bobora, însă cu titulatura de vicepreședinte, iar greșeala era corectată cu pixul.

Întrebat de ziariști despre cele două greșeli, secretarul județului spune: „Cei de la departamentul de relații externe aveau datoria de a-l invita pe domnul Avram Iancu pentru că ei au întocmit raportul de specialitate. O să facem o analiză să vedem cine se face vinovat de aceste greșeli.”

Cu toate acestea, consilierul județean liberal Florian Toma i-a cerut demisia.

După înmânarea actului care îi conferă titlul de „Cetățean de onoare al județului Hunedoara”, Avram Iancu a declarat: „Acest titlu este un titlu important pentru mine, unul care mă onorează. Actul de a dona și de a recunoaște meritele cuiva nu este obligatoriu. Vă mulțumesc că v-ați asumat actul de recunoaștere al performanței mele, care, datorită românilor care mi-au fost alături, nu mai e o performanță personală, ci o victorie a tuturor românilor. (…) Vă promit că și în continuare voi aduce onoare județului și țării”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/gafa-la-cj-hunedoara-avram-iancu-a-fost-numit-cetatean-de-onoare-dar-consilierii-au-uitat-sa-l-invite-la-ceremonie-42664.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/gafa-la-cj-hunedoara-avram-iancu-a-fost-numit-cetatean-de-onoare-dar-consilierii-au-uitat-sa-l-invite-la-ceremonie-42664-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv