Hans Klemm susțin că progresele înregistrate în România la capitolul anticorupție sunt vizibile.

Ambasadorul american i-a replicat lui Tudorel Toader, care a afirmat, joi seara, că acesta nu este jurist şi nu cunoaşte mecanismele statului de drept din România.

“Are dreptate, nu am studiat dreptul. Totuşi, am pregătire în Economie. Munca în Economie se bazează pe fapte şi statistici. Îngrijorările noastre referitoare la progresul statului de drept în România nu sunt bazate doar pe sentimente sau pe lipsă de cunoştinţe sau pe ce s-a întâmplat în România”, a declarat Hans Klemm.

Tudorel Toader, REPLICI acide și IRONII fine pentru KOVESI, IOHANNIS și HANS KLEMM

Klemm a mai adăugat că “progresul ce a fost realizat în România în privinţa luptei anticorupţie, în privinţa eforturilor de a avea un sistem judiciar independent, în privinţa eforturilor de a consolida instituţiile guvernării democratice şi statului de drept sunt foarte apreciate de Statele Unite ale Americii”.

“Iar acest progres poate fi cuantificat”, a punctat el şi a făcut referire la indicatorii pe guvernare ai Băncii Mondiale.

“Dacă vă uitaţi la indicatorii lor pe guvernare, sunt şase indicatori, dar doi au implicare directă în această chestiune – monitorizează controlul corupţiei şi statul de drept. Dacă vă uitaţi la statisticile Băncii Mondiale în perioada 2004-2015, când este cel mai recent, poziţia României în ceea ce priveşte controlul corupţiei a crescut cu 20%. În ceea ce priveşte întărirea statului de drept, a crescut cu 30%”, a afirmat Klemm.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Hans Klemm susțin că progresele înregistrate în România la capitolul anticorupție sunt vizibile.Ambasadorul american i-a replicat lui Tudorel Toader, care a afirmat, joi seara, că acesta nu este jurist şi nu cunoaşte mecanismele statului de drept din România.'Are dreptate, nu am studiat dreptul. Totuşi, am pregătire în Economie. Munca...

Preluat de la EVZ