Tema ediției este ”Viața – mod de întrebuințare”, iar unul din punctele de maxim interes este transformarea depoului de tramvaie într-o sală expozițională modernă, principalul punct de atracție al bienalei.  Astfel, deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, 30 septembrie la ora 10,00 la Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi.

Ami Barak și Diana Marincu, curatorii bienalei, și-au propus să inventarieze frânturi din viața de zi cu zi, surprinse în lucrările artiștilor contemporani. Precum în romanul lui George Perec, La vie mode d’emploi (Viața – mod de întrebuințare), expoziția centrală va prezenta fragmente, personaje și situații, povești de o zi și de o viață.

De asemenea, scena artei independente din România va fi reprezentată în cadrul bienalei prin participarea unor organizații sau spații independente cu un rol esențial în construirea modelelor de lucru relevante pentru contextul artistic local. Art Encounters este o bienală de artă contemporană cu puternice accente de festival de artă experimentală, propunându-și să creeze adevărate punți între artele vizuale și publicul larg.

Unde au loc expozițiile Art Encounters 2017

Unul dintre punctele centrale ale acestei ediții va fi Muzeul de Artă situat în Palatul Baroc din Piața Unirii. Bastionul Theresia, Casa Artelor, Galeria Calina, Halele Timco și Jecza Gallery completează lista spațiilor convenționale. De maxim interes va fi expoziția desfășurată la muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi de pe Take Ionescu, în fostul depou de tramvaie. Expoziții și evenimente vor avea loc și la Cantina Colegiului Ion Mincu, fosta benzinărie Mol de pe Strada Circumvalațiunii, la Casa ISHO, în fosta Fabrica de Țigarete, respectiv la Uzina de Apă de la Urseni.

Tururi ghidate pentru marele public

Ziua de sâmbătă va continua cu o serie de tururi ghidate: ora 11.00 la Muzeul de Transport Public, ora 12.30 la Casa ISHO, ora 14.30 la Bastion / Galeria Calpe, iar la 17.30 la Halele Timco. Programul de sâmbătă este completat de două conferințe – de la ora 11.00 Dan Perjovschi Artist Talk la Mansarda Facultății de Artă și Design, iar de la ora 15.30 la Muzeul de Artă în limba engleză. Tot sâmbătă are loc performance-ul Kiss the Frog de Claudia Rădulescu, la Halele Timco începând cu ora 18.00. Prima zi a Art Encounters 2017 se încheie cu Petrecerea de Deschidere la Fabrica Elba, începând cu ora 21.00.

Duminică, timișorenii sunt invitați să recreeeze un tablou de Manet

Un eveniment inedit în cadrul bienalei este micul dejun în iarbă organizat duminică de la ora 11.00 la Uzina de Apă de la Urseni, eveniment la care sunt invitați toți timișorenii. Evenimentul își propune să transpună, în cotidian, celebra lucrare Le dejeuner sur l’herbe realizată de Edouard Manet.

Celelalte spații independente intră sub lumina reflectoarelor, cu tururi ghidate la Casa Artelor / Galeria Pygmalion la ora 13.30. va putea fi vizoonată conferința lui Dan Perjovschi, Artă și gunoi, ce va avea loc Casa Artelor la 14.30. Tot duminică are loc și deschiderea Art Encounters la Arad, la ora 17.00 la Muzeul de Artă din orașul vecin.

Programul complet al weekendului de deschidere Art Encounters 2017

Vineri, 29 septembrie

rootstireaActualitate/EsentialCultură
Tema ediției este ”Viața – mod de întrebuințare”, iar unul din punctele de maxim interes este transformarea depoului de tramvaie într-o sală expozițională modernă, principalul punct de atracție al bienalei.  Astfel, deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, 30 septembrie la ora 10,00 la Muzeul de Transport Public...

Preluat de la EVZ