Autoritățile au avertizat populația dintr-o regiune a insulei Bali că vulcanul Muntele Agung ar putea să erupă în orice moment, au declarat oficialii indonezieni, care au precizat că în acest moment nu există riscul ca zonele turistice să fie direct afectate de acest fenomen natural.

Oficialii au mai comunicat că aproape 135.000 de persoane au fost nevoite să se refugieze în centre de evacuare amenajate în săli de sport ale unor școli, clădiri guvernamentale, ori tabere de corturi, informează agenția de știri Reuters.

Alerta privind vulcanul Agung a fost crescută la cel mai înalt nivel încă de săptămâna trecută, în urma intensificării mișcărilor seismice și a altor semnale care indică o posibilă erupție.

Peste 1.000 de persoane au decedat ultima oară când Muntele Agung a erupt, în 1963.

Insula Bali este o destinație turistică populară, fiind vizitată anul trecut de aproximativ 5 milioane de vizitatori, în special din China, Australia și Japonia.

 În condițiile în care unii turiști și-au exprimat teama în legătura cu posibila erupție a vulcanului, departamentul pentru turism din Bali a emis joi un comunicat în care reasigură turiștii că este sigură vizitarea insulei, cu excepția zonei Muntelui Agung.

Totuși, Ministerul Transporturilor din Indonezia a anunțat că zborurile spre Bali ar putea fi redirecționate spre alte aeroporturi din zonă în cazul unei erupții.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/insula-bali-aproape-135-000-de-persoane-au-fost-evacuate-din-cauza-unui-vulcan-care-poate-erupe-in-orice-moment-42662.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/insula-bali-aproape-135-000-de-persoane-au-fost-evacuate-din-cauza-unui-vulcan-care-poate-erupe-in-orice-moment-42662-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv