O judecătoare din Baia Mare, a Adina Daria Lupea, se declară mândră de atitudinea celor opt membri ai CSM care au votat în favoarea modificărilor propuse de ministrul Justiției, dar numărul magistraților care se arată revoltați de abuzurile DNA este din ce în ce mai mare. Aseară, judecătoarea Florica Roman a relatat cum a fost anchetată vreme de cinci ani de procurorii anticorupție fără vreun motiv real. 

. „În acest moment, eu cred că este necesar să mă întorc în timp, la dvs., la colegii mei. Nu am de gând să ascund faptul că mă poziţionez de partea minorităţii din CSM şi mă simt mândră de colegele noastre care nu au îmbrăţişat fără rezerve opinia procurorului general, domnul Augustin Lazăr”, a scris pe Facebook Daria Lupea după CSm a respins propunerile lui Toader.  Domnia sa a sugerat că trebuie să existe în CSM un vot în bloc, negativ, împotriva întregului pachet de proiecte de legi propuse de minister, fără nuanţări şi fără discuţii.

Tudorel Toader, REPLICI acide și IRONII fine pentru KOVESI, IOHANNIS și HANS KLEMM

„Sunt profund dezamăgită de votul celor trei colegi judecători care au îmbrăţişat opinia procurorului general (îmi depăşeşte imaginaţia cum), numit şi el, să repetăm, fără concurs şi fără proceduri transparente. Şi să mai repetăm o dată. Procurorii din aceste două structuri speciale beneficiază de peste 10 ani (se fac 12) de prevederi “”speciale”, începând cu modalitatea de numire în funcţie, până la salarizare şi mai apoi, la posibilităţile de promovare în sistem”, a adăugat magistratul. 

Ministrul Justiției despre SOARTA Inspecției Judiciare. Tudorel Toader NU RENUNȚĂ: „Trebuie să fie scoasă de sub tutela CSM!”

„Metaforele de genul că am construi un acoperiş pe o temelie şubrezită rămân metafore şi cuvinte meşteşugite, în care eu nu cred şi cred că nici dvs. Vor rămâne metafore, la înălţimea unor “nivele superioare”, nepătrunse de “muritorii de rând”şi, că atare, neaccesibile. Viaţă mea, traseul meu profesional, şi al dvs. al tuturor, colegi ai mei şi ai noştri, nu este o metaforă şi nici o accedere a unor sfere nepermise “pământenilor”şi nici nu ne va acordă pe acest pământ, o reparaţie demnă şi echitabilă în ceea ce priveşte soarta şi viitorul profesiei noastre. De vorbe goale şi de viziuni sunt la fel de sătulă că dvs”, a adăugat ea. 

Reacția Asociației Magistraților față de avizul negativ dat de CSM pe Legile Justiției: „A făcut una cu pământul toate propunerile”

În același timp, judecătoarea Florica Roman acuză și ea neregulile din sistem și abuzurile contra magistraților. „Votul de azi din CSM unde, cu 10 la 8 voturi, a fost avizată negativ modificarea legilor justiţiei a arătat nu doar sfidare la adresa judecătorilor cât, mai ales, a dovedit dispreţul suveran al celor 10 faţă de respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor români.  În ultimele luni au apărut în spaţiul public informaţii şi dovezi despre abuzuri din sistemul judiciar comise împotriva unor cetăţeni care ar fi trebuit să zguduie întregul sistem, să-l cheme la autocritica şi la schimbări de substanţă pentru a corectă abuzurile. 

Aceste abuzuri faţă de unii cetăţeni au fost posibile datorită modificărilor la legile justiţiei făcute de Monica Macovei în 2005, modificări trecute prin Parlament prin asumare de răspundere şi nu prin procedura normală, pentru a fi supuse dezbaterii şi îmbunătăţirii înainte să devină lege. 

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
O judecătoare din Baia Mare, a Adina Daria Lupea, se declară mândră de atitudinea celor opt membri ai CSM care au votat în favoarea modificărilor propuse de ministrul Justiției, dar numărul magistraților care se arată revoltați de abuzurile DNA este din ce în ce mai mare. Aseară, judecătoarea Florica Roman...

Preluat de la EVZ