Ca urmare a solicitării ambasadorului George Cristian Maior, senatorul Ron Johnson şi-a declarat sprijinul în vederea ridicării vizelor pentru cetăţenii români, se arată în comunicatul Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

Senatorul republican Ron Johnson este președinte al Comitetului pentru Securitate Internă și Afaceri (Homeland Security and Governmental Affairs), și al Subcomitetului pentru Cooperarea de Securitate europeană și regională din cadrul Senatului SUA.

Comitetul pentru Securitate Internă şi Afaceri guvernamentale este unul din cele mai importante comitete din Senatul SUA, având jurisdicţie pe operaţiunile de control și verificare a activității Departamentului pentru Securitate Internă (Departament of Homeland Security), instituţie din administraţia americană cu responsabilităţi în domeniul controlului şi protecţiei frontierelor, inclusiv programul Visa Waiver.

„În cadrul întâlnirii, ambasadorul George Cristian Maior i-a înmânat oficialului american Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de „Comandor”, conferit de preşedintele României Klaus Iohannis, cu prilejul aniversării anul acesta a 20 de ani de Parteneriat Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, în semn de înaltă apreciere  pentru  implicarea personală avută în direcţia excelentei cooperări bilaterale în plan politic, militar şi economic”, se mai arată în comunicat.

„În contextul întrevederii, au fost abordate teme de interes major pentru relaţia bilaterală româno-americană, precum cooperarea în domeniul politico-militar şi de securitate, evoluţiile din regiune, dar şi dimensiunea interacţiunii directe dintre cetăţenii celor două ţări din cadrul Parteneriatului Strategic cu Statele Unite. Ambasadorul României a evidențiat angajamentul ţării noastre pentru o relație transatlantică solidă, precum și pentru o cooperare robustă pe linie de apărare, consolidată de prezența forțelor SUA în România și la nivel regional”, precizează  Ambasada României.

Ambasadorul George Cristian Maior a reiterat interesul legitim al României de a fi inclusă în programul Visa Waiver, solicitând susţinerea senatorului Ron Johnson pentru identificarea instrumentelor legislative capabile să faciliteze acest deziderat al cetăţenilor şi autorităţilor române.

Senatorul Ron Johnson şi-a declarat sprijinul pentru includerea României în programul Visa Waiver, evidențiind importanța politică și economică a acestuia pentru consolidarea relațiilor dintre SUA și țările participante. De asemenea, oficialul american a apreciat că includerea României în program va conduce la creșterea nivelului de securitate al celor două țări.

rootstireaActualitate/Esential
Ca urmare a solicitării ambasadorului George Cristian Maior, senatorul Ron Johnson şi-a declarat sprijinul în vederea ridicării vizelor pentru cetăţenii români, se arată în comunicatul Ambasada României în Statele Unite ale Americii.Senatorul republican Ron Johnson este președinte al Comitetului pentru Securitate Internă și Afaceri (Homeland Security and Governmental Affairs),...

Preluat de la EVZ