Dar s-a întâmplat şi minunea. În septembrie 2017,  nu un articol, ci două, apărute în interval de o săptămînă,  în presa germană,  sunt scrise pozitiv despre România.

Publicația online RP /Rheinische Post/ din Duesseldorf, sub semnătura Anjei  Kuehner, prezintă, sub titlul  TIMIȘOARA SE  PREGĂTEȘTE/ se cosmetizează/- aspecte din viitoarea  Capitală Culturală Europeană 2021.

Timisoara oferă multe atracții- multe clădiri istorice au fost renovate, avem boom economic și nici  idila de la sate nu este departe.

Desemnarea Timișoarei ca și Capitală Culturală a fost semnalul  de start-mai multe piețe și străzi istorice sunt renovate,dar mai sunt multe care așteaptă tratamentul de înfrumusețare.

Barocul  vienez, stilul secession, stilul nou fac din Timisoara Mica Vienă – capitala Banatului este orașul românesc cu cele mai multe clădiri istorice, toate reamintesc de monarhia K și K.

Amprenta germană se simte peste tot- biblioteci, farmacii, Teatrul German, Liceul german N. Lenau care a dat lumii doi  deținători ai Premiului Nobel- scriitoarea Herta Mueller și chimistul Stefan Hell.

Dupa valul puternic de migrație a germanilor, în anii 1990, mulți germani se întorc , în prezent, în România.

Timișoara are un inel de hale industriale, toate fac  ca șomajul să fie de cca 1 %.

Și absolut surprinzător , autoarea preia de la Andreea Kremm, membră a prezidiului Clubului Oamenilor de afaceri de limbă germană din Banat o afirmație  șoc- grație cheltuielilor reduse ale vieții, calitatea vieții este mai înaltă în Timişoare decât în Germania.

În finalul articolului, autoarea scrie despre istoria migrației șvabilor în Banat, pe la 1760,calitatea vinurilor de Recaș, autostrada nou – nouță A1, festivalul culinar de la Margina și biserica antică de la Densuș.

Al doilea articol despre România, apărut în prestigioasa revistă germană STERN din Hamburg, sub semnătura lui Raphael Geiger,  are titlul Timișoara înlătură toate prejudecățile pe care le putem avea despre România”.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Dar s-a întâmplat şi minunea. În septembrie 2017,  nu un articol, ci două, apărute în interval de o săptămînă,  în presa germană,  sunt scrise pozitiv despre România. Publicația online RP /Rheinische Post/ din Duesseldorf, sub semnătura Anjei  Kuehner, prezintă, sub titlul  TIMIȘOARA SE  PREGĂTEȘTE/ se cosmetizează/- aspecte din viitoarea  Capitală...

Preluat de la EVZ