Copreședinte al coaliției de guvernare PSD-ALDE, Tăriceanu a spus că lui Iohannis îi convine actuala situație în care DNA i-a luat în vizor pe miniștrii socialdemocrați ai Dezvoltării și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb. 

„Dacă stăm să ne imaginăm, am putea la un moment dat să ne trezim cu astfel de cereri pentru diferite Hotărâri de Guvern, pentru toți membri Guvernului. Stau și mă întreb dacă nu cumva chestiunea asta i-ar conveni domnului Președinte, ca actualul guvern să fie destrămat, prim-ministrul să fie nevoit să-și dea demisia și să ne mai trezim încă o dată cu un guvern de tehnocrați pentru că, iată, cu pași repezi, se apropie alegerile prezidențiale din 2019”, a spus Tăriceanu întro conferință de presă la Senat.

„Președintele cred că face o mare greșeală, pentru că își dezvăluie mult prea devreme planurile.”, CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, președinte ALDE

El a adăugat că Iohannis a greșit că și-ar fi dezvăluit planul atât de repede. „Dacă până mai ieri-alaltăieri poate aveam niște mici dubii că acesta este planul pe care îl urmărește, după declarațile de de azi și de acum două zile, nu mai am niciun dubiu. Președintele sapă cu râvnă la fundația acestui Guvern, care este majoritatea parlamentară și nădăjduiește să o dea jos. Chestiunea asta e (…) Președintele cred că face o mare greșeală, pentru că își dezvăluie mult prea devreme planurile. Aveam bănuieli, azi nu mai am decât certitudini”, a zis șeful Senatului. 

Struțo-cămila

Din informațiile obținute de reporterii EVZ, posibilitatea instalării în anul 2018 a unui Guvern tehnocrat a apărut pentru prima oară la începutul verii. Scenariul discutat informal de parlamentari avea însă ca bază de pornire o retragere strategică a PSD de la guvernare pentru ca social-democrații să intre în alegerile prezidențiale din postura de partid de opoziție. Sursele EVZ ne-au povestit despre posibilitatea apariției unui nou Guvern în 2018, fără PSD, cu un primministru tehnocrat, pe modelul Dacian Cioloș, jumătate dintre miniștri tehnicieni și cealaltă jumătate membri de partid PNL și USR.

Reacția Cotroceniului

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Copreședinte al coaliției de guvernare PSD-ALDE, Tăriceanu a spus că lui Iohannis îi convine actuala situație în care DNA i-a luat în vizor pe miniștrii socialdemocrați ai Dezvoltării și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb.  „Dacă stăm să ne imaginăm, am putea la un moment dat să ne trezim...

Preluat de la EVZ