Fata a fost invitată de bărbat în casa sa din Montmagny, o periferie a Parisului: ea a hotărât să-l urmeze şi odată ajunşi acolo, el la început ”a învăţat-o” să sărute şi apoi a violat-o. Familia fetiţei susţine cu fermitate că fetiţa era îngrozită de spaimă şi nu era în stare să se apere. ”S-o fi gândit că e prea târziu, că n-avea dreptul să protesteze, că oricum nu mai avea rost. A acţionat deci pilotul automat, fără emoţii şi fără nicio reacţie”, a spus mama copilei siteului francez Mediapart.

În Franţa raporturile între adulţi, dacă nu se constată ameninţări sau violenţe în timpul actului sexual, se consideră consensuale. Dar legea nu ţine cont de cazurile copiilor cu o vârstă mai mică de 15 ani, care reprezintă vârsta consensului. Potrivit codului penal francez ”o infracţiune sexuală împotriva unui minor sub 15 ani fără violenţă, constrângere sau ameninţare, este pedepsită cu 5 ani de închisoare şi o amendă de 75.000 de euro”.

Carine Dieblot, avocata fetiţei, s-a opus categoric faptului că judecătorii au pus accentul pe lipsa opunerii de rezistenţă din partea fetei la avansurile făcute de bărbat şi a invocat schimbarea legii: ”Astăzi nici măcar nu ar trebui să facem această dezbatere, având în vedere că este vorba de un copil”. În apărarea fetei a sărit şi ”Le Voix de l’Enfant”, asociaţia pentru apărarea drepturilor copilului, care într-un comunicat a declarat: ”Chestiunea consensului sau a absenţei sale n-ar trebui să mai fie luată în considerare dacă este vorba de minori victime a violurilor”.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Fata a fost invitată de bărbat în casa sa din Montmagny, o periferie a Parisului: ea a hotărât să-l urmeze şi odată ajunşi acolo, el la început ''a învăţat-o'' să sărute şi apoi a violat-o. Familia fetiţei susţine cu fermitate că fetiţa era îngrozită de spaimă şi nu era...

Preluat de la EVZ