Aproximativ 150 de persoane de etnie romă, din Târgu-Jiu, au protestat, azi, timp de o oră, împotriva intenției autorităților locale de a închide târgul de haine vechi din oraș, în care unii dintre ei vând articole de îmbrăminte second hand. Protestatarii au cerut locuri de muncă.

Unii dintre manifestanți și-au pregătit pancarte cu mesaje prin care și-au exprimat nemulțumirea: “Jos discriminarea!”, “Vrem să muncim, nu să devenim infractori!”, “Vrem acte de proprietate”.

Oamenii au spus că nu vor nimic în plus, ci doar să aibă ceea ce au avut și până acum: posibilitatea să vândă haine vechi în târgul din oraș, despre care au auzit că autoritățile vor să îl închidă.

„Cerem ce am avut până acum. Sute de romi aveau un loc unde să poată să își desfășoare această activitate comercială și vindeau haine vechi. Au îmbrăcat orașul cu hainele aduse din Germania. Vrem să muncim, nu an deranjat pe nimeni“, a declarat Nelu Pavel, președintele Partidei Romilor Gorj.

Manifestanții care s-au strâns în Piața Prefecturii Gorj au mai cerut eliberarea titlurilor de proprietate pentru persoanele de etnie romă pentru a achita taxele și impozitele la stat.

Mitingul autorizat al persoanelor de etnie romă a durat aproximativ o oră, iar primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu și prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu, au venit să discute cu protestatarii.

Romii și-au adus și copiii la manifestație și au avertizat că, data viitoare, vor aduce mii de persoane la protest.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/zeci-de-romi-au-protestat-in-strada-vrem-sa-muncim-42683.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/zeci-de-romi-au-protestat-in-strada-vrem-sa-muncim-42683-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv