Rusia a lăsat trupe în Belarus după recentele exerciții militare, susține Viktor Muzhenko, șeful Statului Major al armatei ucrainene, în contextul în care state membre NATO avertizau în august că Moscova ar putea folosi manevrele ruso-belaruse pentru o viitoare invazie.

Deși Administrația Vladimir Putin a dat asigurări că Exercițiul militar “Zapad 2017”, desfășurat recent în Belarus, are caracter defensiv, Viktor Muzhenko acuză că manevrele ruso-belaruse au fost ofensive.

Eu nu aș spune că tensiunile au luat sfârșit. Putem spune că tensiunile se formează și se amplifică. Am avut informații că au retras doar câteva unități din numărul declarat, de 12.500 de militari, dintre care 3.000 erau ruși, dar au fost mult mai mulți“, a afirmat Viktor Muzhenko.

Oficialul militar ucrainean susține că Moscova a dispus retragerea unor unități aeriene din Belarus, prezentându-le ca fiind ruse.

Rusia a demonstrat, a fost doar o demonstrație, retragerea unor unități aeriene, au decolat din Belarus și au aterizat în Rusia. Dar, în aviație, o distanță de 300-400 de kilometri poate fi recuperată într-un timp foarte scurt“, a spus șeful Statului Major al armatei ucrainene.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/ucraina-rusia-a-uitat-trupe-in-belarus-pentru-o-viitoare-invazie-42690.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/ucraina-rusia-a-uitat-trupe-in-belarus-pentru-o-viitoare-invazie-42690-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv