EVZ a aflat că pe 22 septemnbrie, în timpul turneului orchestrei Filarmonicii de Stat Banatul la concertul din cadrul Festivalului ”George Enescu”, la insistențele unor instrumentiști, autocarele care deplasau artiștii au oprit pentru a lua masa, la un local din afara localității Boița, județul Sibiu. Instrumentistul Cristian Hațeg era deja ”în vădită stare de ebrietate”, după cum au afirmat oficialii poliției din Sibiu, când s-a luat la harță cu chelnerii. Când a fost dat afară din restaurant,  timișoreanul a sunat la 112 spunând că este agresat. Ajunși la fața locului, polițiștii și-au dat seama că nu pot discuta coerent cu violistul, dar și că cele reclamate nu se adeveresc, fiind de fapt invers.

”La fața locului, în urma verificărilor și audierii celor prezenți, polițiștii au stabilit că fapta nu se confirmă fiind vorba doar de o neînțelegere între apelant și angajații unității. Cu toate acestea, apelantul, aflat într-o vădită stare de ebrietate,  a depus o plângere înregistrată la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu”, arată Elena Welter, ofițerul de presă al Poliției.

Gârboni: ” e regretabil că se confundă timpul liber cu turneele oficiale”

Dacă nu ar fi trist ce s-a întâmplat, povestea ar fi chiar comică. Aflat, cum spune poliția, ”în vădită stare de ebrietate”,  violistul nu a fost capabil să scrie, coerent, reclamația pe care a insistat să o facă.

”În urma analizării plângerii și consultării reprezentanților Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, s-a constatat că plângerea nu îndeplinește condițiile de formă și conținut conform art. 289 alin. 2, respectiv art. 294 alin. 2 din CPP, motiv pentru care aceasta va fi returnată persoanei în cauză care are la dispoziție 90 de zile pentru a reveni cu o altă sesizare conform legii”, a mai transmis pentru EVZ ofițerul de presă al Poliției Sibiu.

Directorul Filarmonicii de Stat Banatul din Timișoara a confirmat pentru EVZ incidentul și a declarat că vor fi luate măsuri. ”În acest caz noi am deschis o acțiune la Comisia de disciplină, care va fi convocată săptămâna viitoare. E absolut regretabil faptul că oameni noștri confundă timpul liber cu turneele oficiale ale firlamonicii”, a declarat Ioan Coriolan Gârbonii, directorul instituției culturale timișorene.

Contactat de reporterul EVZ, violistul Cristian Hațeg nu a droit să comenteze cele întâmplate. (Foto: Adrian Pîclișan)

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
EVZ a aflat că pe 22 septemnbrie, în timpul turneului orchestrei Filarmonicii de Stat Banatul la concertul din cadrul Festivalului ”George Enescu”, la insistențele unor instrumentiști, autocarele care deplasau artiștii au oprit pentru a lua masa, la un local din afara localității Boița, județul Sibiu. Instrumentistul Cristian Hațeg era...

Preluat de la EVZ