În primul jaf, din 2013, infractorii au plecat, în liniște, din magazinul De Beers cu bijuterii în valoare de milioane de euro. Dar un jaf care a avut loc un an mai târziu, la un magazin al firmei Carter, s-a încheiat cu un schimb de focuri de armă cu polițiștii, scrie BBC.

Procurorii au declarat că anumite aspecte similare ale jafurilor au condus la prinderea și inculparea a doi dintre bărbați. 

La un tribunal din Paris, ieri, Dominique Vilaca, implicat în ambele jafuri, a fost condamnat la 15 ani de închisoare, la fel ca Ismaila Fofana, de 26 de ani, care a participat la atacul din 2014. Vărul lui, Youssouf Fofana, de 25 de ani, va fi închis timp de șapte ani pentru atacul de la magazinul De Beers. 

Judecătorii au auzit cum a fost ales magazinul țintă outlet De Beers, dintr-un centru comercial Printemps din centrul capitalei franceze, în februarie 2013, hoții reușind să fugă cu bijuterii în valoare de circa 3,78 de milioane de euro. Nimeni nu a fost rănit. 

În noiembrie 2014, polițiștii au avut, însă, un schimb de focuri de armă cu doi hoți, în timp ce aceștia fugeau din magazinul Cartier cu bijuterii în valoare de peste 8 milioane de euro.

Atacatorii l-au luat atunci ostatic pe unul dintre vânzătorii magazinului și au fost urmăriți de polițiști, într-o cursă prin tot orașul, înainte de a se preda. 

Judecătorii au aflat că Dominique Vilaca a tras șapte gloanțe în timp ce încerca să scape de polițiștii francezi.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
În primul jaf, din 2013, infractorii au plecat, în liniște, din magazinul De Beers cu bijuterii în valoare de milioane de euro. Dar un jaf care a avut loc un an mai târziu, la un magazin al firmei Carter, s-a încheiat cu un schimb de focuri de armă cu...

Preluat de la EVZ