După cele mai mari exerciţii militare din regiune, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează cea mai mare conferinţă pe teme de securitate regională, între 28-30 septembrie 2017. Este vorba despre cea de-a doua ediție a Bucharest Security Conference, o platformă de analiză și dezbateri pe teme de securitate recurente sau emergente. Astfel, în paralel cu zone militară, în paralel cu mari contribuţii la securitatea transatlantică, precum rolul României în NATO, zona strategică este întărită şi prin astfel de conferinţe, transmit organizatorii.

Evenimentul are loc la Hotelul Sheraton din București și este organizat de către NATO Partnership Studies Center din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA), cu sprijin din partea Ministerului Afacerilor Externe, a Ministerului Apărării Naționale și a Cartierului General al NATO.

Înalți oficiali NATO și UE

Au venit în țara noastră înalți oficiali de la Cartierul General al NATO, reprezentanți ai Uniunii Europene, oficiali din ministerele de apărare și externe din regiune, diplomați de carieră, dar și reprezentanți ai mediului academic. Decidenți importanți și experți din țările situate la frontiera spațiului Euro-Atlantic dezbat cele mai stringente probleme de securitate, noul concept strategic conturat în cadrul Summitului de la Varșovia și implicațiile unor decizii luate în cadrul Summitului NATO de la Bruxelles și al Summitului UE.

Au luat cuvântul nume de prestigiu în zona politică şi cea academică, precum Harlan Ullman sau Jonathan Eyal, experți care au vorbit despre ameninţările de securitate din prezent, despre campania de dezinformare venită dinspre Rusia și despre măsurile care trebuie luate în contextul amenințărilor cibernetice. România este reprezentată de oficiali ai MApN precum generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General.

Printre cei prezenți se numără Ioan-Mircea Pașcu – vice-președinte al Parlamentului European, Sorin Ducaru – Assistant Secretary General, NATO, Christopher Layne – Professor, University of Southern California, Excelența Sa Prințul Radu, Teodor Meleșcanu – Ministrul Afacerilor Externe, Mugur Isărescu – Guvernatorul Băncii Naționale.

SNSPA a anunțat că temele puse în dezbatere în cadrul panelurilor din acest an se referă la Construirea Rezilienței la Frontiera Euro-Atlantică și Proiectarea Stabilității în Vecinătatea Estică, Apărare și Descurajare de la Marea Baltică la Marea Neagră, un Forum dedicat Industriei de Apărare, Război Cibernetic și Propagandă, Evoluții de Securitate din Vecinătatea Estică, Implicațiile Inițiativei celor Trei Mări, Rolul UE în Noua Structură Internaționale de Securitate și Parteneriatul UE-NATO, Securitatea Energetică, Provocările de securitate din Balcanii de Vest.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/conferinta-nato-snspa-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/conferinta-nato-snspa-1-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
După cele mai mari exerciţii militare din regiune, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează cea mai mare conferinţă pe teme de securitate regională, între 28-30 septembrie 2017. Este vorba despre cea de-a doua ediție a Bucharest Security Conference, o platformă de analiză și dezbateri pe teme...

Preluat de la EVZ