Premierul Ungariei se află în vizită la Cluj Napoca unde participă la manifestările legate de împlinirea a 500 de ani de la reforma protestantă a Bisericii Catolice. Orban a participat la o slujbă religioasă de la Biserica Reformată, unde au participat și alți lideri maghiari, între care și președintele UDMR, Kelement Hunor.

Orban a luat la pas străzile Clujului, participând și la o procesiune de la Biserica Reformată de pe strada Kogălniceanu și până în Piața Avram Iancu, la Facultatea de Teologie Reformată, trecând și pe lângă statuia Crăișorului Munților, Avram Iancu. La Facultatea de Teologie Reformată, Orban a participat la inaugurarea Muzeului Reformat din Transilvania, a unui teren de sport și a unei parcări subterane.

La Facultatea de Teologioe Reformată, Orban le-a vorbi celor prezenți despre obligativitatea ca elevii să învețe în limba lor maternă și a dat exemplu în acest sens, situația din Ucraina, unde autoritățile au impus printr-o nouă lege ca toți copii să învețe în limba ucraineană. Orban nu a spus că această prevedere a fost abrogată de Ucraina.

Duminică, premierul Ungariei va participa la Feleacu, la sfințirea unei Biserici Reformate, pentru construcția căreia Ungaria a alocat o finanțare de 160 de milioane de forinți.

În cursul zilei de luni, Orban va fi prezent la Oradea la deschiderea anului universitar la Universitatea Partium, finanțată de Ungaria.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Premierul Ungariei se află în vizită la Cluj Napoca unde participă la manifestările legate de împlinirea a 500 de ani de la reforma protestantă a Bisericii Catolice. Orban a participat la o slujbă religioasă de la Biserica Reformată, unde au participat și alți lideri maghiari, între care și președintele...

Preluat de la EVZ