Proprietarul unei case de oaspeți locală, Zoltán Fenyvesi, și organizația civilă Migration Aid au dorit să aducă patru runde de câte 6-7 refugiați copii cu un adult însoțitor în acest sat, pentru o săptămână de relaxare în pensiune și tururi turistice ale regiunii. 

Când au auzit acest plan, localnicii s-au adunat, iar la ședință s-a creat atât de multă isterie și s-a țipat atât de mult, încât proprietarul pensiunii nu a apucat să vorbească deloc, după cum s-a plâns el ulterior,  scrie publicația online budapestbeacon.com. 

Seara,  Fenyvesi și-a găsit două dintre mașinile sale cu cauciucurile tăiate. Primarul localității, János Fülöp, a povestit ulterior că oamenii nici nu au dorit să asculte care era planul sau să vorbească despre asta. Ulterior, primarul a demisionat. „Spuneau că oamenii aceștia sunt animale, că nici măcar nu sunt ființe umane. Că sunt teroriști, că o să arunce în aer lucruri și că o să violeze copii”, a povestit Fulop. 

(Fostul primar al comunei, Janos Fulop. Foto: ocsény.hu)

Ura față de refugiați a schimbat fundamental acea localitate. Deși există probleme reale, de pildă nu există dispensar, se închid băncile și oficiile poștale, nu există lemne de foc, toată lumea vorbește acum spre migrație, s-a plâns Fulop. 

„Era vorba despre doar 30 de persoane, majoritatea femei și copii, care ar fi venit în vizită”, a spus el. ”Stăteau doar peste noapte la pensiune, pentru că planul era să îi ducă la monumente, la Pecs, în împrejurimi”, a adăugat fostul primar, care a demisionat după 11 ani în acel post, insistând că „nu toți refugiații sunt criminali și fanatici islamiști. Oamenii aceștia au primit protecția statului ungar, au fost inspectați, analizați, conform procedurilor”. 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/janos-fulop.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/janos-fulop-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Proprietarul unei case de oaspeți locală, Zoltán Fenyvesi, și organizația civilă Migration Aid au dorit să aducă patru runde de câte 6-7 refugiați copii cu un adult însoțitor în acest sat, pentru o săptămână de relaxare în pensiune și tururi turistice ale regiunii.  Când au auzit acest plan, localnicii s-au...

Preluat de la EVZ