Gal Vallerius, de 38 de ani, este un francez considerat unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de droguri pe internet.

Numeroase agenții federale au lucrat luni de zile pentru a-l găsi pe Vallerius, care, spun ei, se ascunde pe internet sub pseudonimul OxyMonster, scrie Daily Mail. 

Oxy Monster este un „administrator” al unui site numit Dream Market, un site de comerț de genul e-Bay, folosit pentru a vinde produse ilegale precum medicamente eliberate doar pe bază de rețetă, droguri și narcotice. 

Agenții federali l-au interceptat pe Vallerius când a zburat din Franța, unde locuiește, în Austin, Texas, unde urma să ia parte la o competiție de bărbi. 

Autoritățile federale au anunțat că l-au arestat și îl pun sub acuzare pe unul dintre cei mai mari traficanți de droguri de pe piața neagră a internetului și că a fost prins când era pe drumul spre competiția din Austin.

Agenții federali au aflat, după multe investigații, cine este cel ce se ascunde sub identitatea falsă de OxyMonster, conform Miami Herald.  Guvernul federal susține că Vallerius se află în spatele acestui nume. În 31 august, el a aterizat în Atlanta, unde polițiștii l-au arestat.

„O analiză pe laptopul său, când a sosit pe Aeroportul Internațional din Atlanta, a confirmat că identitatea sa este OxyMonster, conform Administrației pentru Lupta Anti-drog din SUA. Informațiile de pe laptopul său au arătat că el a folosit browserul Tor. Spre deosebire de browsere precum Internet Explorer, Chrome și Mozilla Firefox, Tor permite utilizatorilor de internet să rămână anonimi, pentru că nu permite siteurile pe care ei le-au vizitat să le înregistreze locația fizică, în care se aflau la momentul respectiv”. 

Anchetatorii spun că au găsit informații de logare pentru Dream Market pe computerul lui Vallerius. Până la finalul lunii august, un vizitator de pe Dream Market putea căuta pe 94.000 de liste care conțineau substanțe interzise între care opioide, ecstasy și steroide. Vallerius folosea numele de OxyMonster pentru a trimite droguri și alte produse clienților săi din Europa și SUA.

Investigatorii au mai spus că au găsit monede virtuale Bitcoin în valoare de 500.000 de dolari pe hard-disk-ul lui Vallerius. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Gal Vallerius, de 38 de ani, este un francez considerat unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de droguri pe internet.Numeroase agenții federale au lucrat luni de zile pentru a-l găsi pe Vallerius, care, spun ei, se ascunde pe internet sub pseudonimul OxyMonster, scrie Daily Mail. Oxy Monster este un „administrator”...

Preluat de la EVZ