Chitoroagă a explicat, potrivit deschide.md, că termenii promiși nu au fost respectați din cauza comisiilor rogatorii din Ucraina. „Suntem la etapa în care învinuiții fac cunoștință cu materialele cauze. Cred că într-o săptămână, două, dosarul va ajunge pe masa judecărtorilor”, a spus el. 

Întrebat dacă Plahotniuc având rolul de „țintă” a tentativei de omor, va avea tangență cu urmărirea penală, șeful PCCOCS a răspuns afirmativ. 

Cât despre conexiunile lui Veaceslva Platon cu această tentativă de omor, șeful PCCOS a declarat că au fost descifrate mesaje „din care se poate deduce o implicare a acestuia, dar fiind formulate ambiguu acele SMS-uri, nu a permis anchetatorilor deocamdată să-l implice în anchetă”. Din dosarul care va trimis cât de curând la judecători, va fi disjunsă o altă cauză penală, în care vor continua investigațiile pe marginea dosarului lui Platon. 

Totodată, va fi disjunsă și o cauză penală pe numele celor trei persoane arestate în Ucraina, iar materialele vor fi trimise procuraturii generale din Kiev.

Deschide.md amintește că în 7 aprilie, ministrul Afacerilor Interne din Ucraina, Arsen Avakov, a declarat că polițiștii  din Kiev și Chișinău au contracarat o tentativă de omor la adresa liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Potrivit informațiilor, comanditarul omorului ar fi fost infractorul Grigore Caramalak, care ar fi plătit în avans 100.000 de dolari, pentru ca mercenarii ucraineni să execute asasinatul.

Până acum, 8 oameni au fost arestați la Chișinău și 3 în Ucraina, fiind învinuiți de planificarea tentativei de omor. Dacă sunt declarați vinovați, ei riscă între 15 și 20 de ani de închisoare. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Chitoroagă a explicat, potrivit deschide.md, că termenii promiși nu au fost respectați din cauza comisiilor rogatorii din Ucraina. „Suntem la etapa în care învinuiții fac cunoștință cu materialele cauze. Cred că într-o săptămână, două, dosarul va ajunge pe masa judecărtorilor”, a spus el. Întrebat dacă Plahotniuc având rolul de „țintă”...

Preluat de la EVZ