Echipa Romaniei, formata din Ionuț Butoi, Dorin Petruț și Nicușor-Augustin Pegulescu, a castigat medalia de aur in finala de tir cu arcul, compound, la Invictus Games Toronto 2017. Ionuț Butoi a abținut si medalia de argint în finala de tir cu arcul, compound.

Ionuț Butoi a fost rănit în anul 2008, în Afganistan. În urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat, militarul a fost la un pas de a-și pierde viața. Și-a fracturat coloana, a  rămas paralizat de la brâu în jos, a făcut diabet din cauza stresului fiind acum dependent de insulină. Se antrenează pentru probele de tir cu arcul, haltere și înot.

Nicusor-Augustin Pegulescu a fost rănit în anul 2009 în Afganistan. Are piciorul stâng amputat și se antrenează pentru probele de canotaj în sală, la simulator, si tir cu arcul.

Dorin Petruț a fost rănit în anul 2007, în Irak.  Are în piciorul stâng, de la genunchi la gleznă, o tijă din titan, prinsă cu cinci șuruburi. Se antrenează pentru proba de tir cu arcul.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/romania-medalii-de-aur-si-argint-la-invictus-games-toronto-2017-42705.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/romania-medalii-de-aur-si-argint-la-invictus-games-toronto-2017-42705-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv