UPDATE.

Incendiul a fost lichidat. Raman in supraveghere 3 autospeciale de stingere. Clădirea în care funcționa azilul nu avea autorizația necesară pentru securitate la incendii, au anunțat reprezentanții ISU. Inițial, a fost vorba despre o locuință, construită în 2002, pentru care nu era nevoie de autorizație specială.

Ulterior, în 2009, s-a dat un aviz de securitate de incendiu pentru a transforma destinația imobilului din locuință în pensiune-hostel. După terminarea lucrărilor, era necesară o nouă autorizație, care nu a mai fost solicitată. În prezent, clădirea funcționa ca azil de bătrân, or imobilele care funcționează ca centre de îngrijire a sănătății au nevoie de autorizații speciale de securitate la incendiu. Beneficiarii clădirii nu făcut însă demersuri în acest sens, așa cum ar fi trebuit.

Secretarul de stat Raed Arafat anunță că o persoană a murit. Ea a fost surprinsă de flăcări, în interior. În total, în azil erau îngrijite 20 persoane, iar 19 au fost salvate, potrivit Digi24.

Una dintre persoanele transportate la spital a căzut pe scări și are o luxație. . Flăcările s-au extins și la un service auto. 

Pompierii dau însă asigurări că au surse suficiente de apă, alimentându-se inclusiv de la acest service auto. Arde o suprafață de peste 200 de metri pătrați, spun pompierii. Norul de fum este destul de dens, iar pompierii au sfătuit locuitorii din apropiere să închidă ferestrele, dar să nu intre în panică.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
UPDATE. Incendiul a fost lichidat. Raman in supraveghere 3 autospeciale de stingere. Clădirea în care funcționa azilul nu avea autorizația necesară pentru securitate la incendii, au anunțat reprezentanții ISU. Inițial, a fost vorba despre o locuință, construită în 2002, pentru care nu era nevoie de autorizație specială.Ulterior, în 2009,...

Preluat de la EVZ