Directorul executiv, germanul Tom Enders, este cel care coordonează campania de „curățenie” în firma Airbus, dar documentele arată că s-ar putea ca el însuși să nu fie atât de curat pe cât susține, au dezvăluit jurnaliștii germani.

Secrete bine păstrate

În iunie 2017, managerii Airbus s-au reunit în Toulouse, Franța, iar directorul executiv Tom Enders (58 de ani), care lucrează în firmă de 17 ani, a transmis un mesaj clar: „Dacă mai există oameni aici care cred ar trebui să mai ascundem rahatul sub preș, îi anunț că voi renunța la ei”. Conform dezvăluirilor, compania Airbus s-a bazat, ani de zile, pe mită, pentru a-și asigura contracte în diverse țări. În timp, s-a dezvoltat și a ajuns al doilea producător de avioane, ca mărime, din lume, după Boeing.

Se vorbește despre amenzi de mai multe miliarde de euro și pierderi de multe miliarde de euro. Este în joc chiar existența companiei care are 134.000 de angajați și o cifră de afaceri anuală de 67 de miliarde de euro.

Tom Enders, CEO-ul Airbus, ar fi știut de multe afaceri necurate, scrie presa germană

Povestea cu Dacia Duster

La sfârșitul lunii mai 2017, în orașul Bacău, un om a reușit să-și îndeplineacă visul de a-și cumpăra o mașină diesel, marca Dacia: o ediție specială Black Shadow Duster. Constantin Ster este numele lui și a făcut un credit în acest scop, pentru că anul trecut firma sa a avut doar o cifră de afaceri de 1.300 de euro. Ster este în faliment, nu e un „pește mare”. Totuși, se pare că ar fi primit 5 milioane de euro de la producătorul de avioane, care se numea pe atunci EADS. Banii i-au fost dați pentru a intermedia comenzi. Când a fost acuzat de luare de mită de către anchetatori, Ster era șocat! Dacă el nu i-a primit, unde au ajuns acei bani? „Care a fost rolul jucat de Ster, cel care și-a cumpărat o mașină de 15.000 de euro cu credit, omul de paie al corporației?”, scrie publicația germană.

Procurorii din Munchen l-au interogat pe român, încă de la sfârșitul anului 2015, la fel ca și pe alți suspecți, dosarul fiind deschis cu 5 ani în urmă. Urmează inculparea unor acuzați, în următoarele luni, a unor foști directori EADS și a acoliților lor, care au construit un imperiu vast de corupție pentru companie.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/tom-enders-airbus.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/tom-enders-airbus-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Directorul executiv, germanul Tom Enders, este cel care coordonează campania de „curățenie” în firma Airbus, dar documentele arată că s-ar putea ca el însuși să nu fie atât de curat pe cât susține, au dezvăluit jurnaliștii germani. Secrete bine păstrate În iunie 2017, managerii Airbus s-au reunit în Toulouse, Franța,...

Preluat de la EVZ