HOROSCOP  Pe 12 octombrie s-au născut Luciano Pavarotti, Aleister Crowley, Constantin Karadja, Alexandru Zub, Daniela Györfi.

 

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Prov, Tarah, Andronic şi Cosma din Maiumei.  Nimic în „Kalendar”.

 

HOROSCOP  “Evenimentul Zilei” de acum 525 de ani, la 12 octombrie 1492, a fost că genovezul Cristofor Columb a ajuns, după o grea traversare a Atlanticului, la insula Watling (San Salvador din arhipelagul Bahamas). Această dată este considerată „descoperirea Americii”.

Columb avea o „hartă secretă” o anexă la volumul „Imago Mundi” opera cardinalului francez Pierre D’Ailly, unde erau şi liste de câte alimente trebuiau până în Indiile de Vest. Cardinalul estima la trei săptămâni durata drumului. Au fost patru şi ceva. Pentru că, trebuie să fim drepţi, Columb a fost convins că a juns în… India, în Asia.

HOROSCOP    Dragi lupi, padawani și hobbiți, la Paris a apărut, la începutul lui octombrie, sub oblăduirea Marelui Orient, o carte ciudată și extrem de valoroasă. Cartea costă 50.000 € și este, de fapt, o donație pentru operele filantropice masonice. Dar, nu aș fi așa de sigur. ”1” aceasta este titlul cărții, este scrisă de ultimul Mir, emirul din Hunza, Muhammad Jamal Khan, detronat de Pakistan în anul 1974, când a anexat valea Hunza, sanctuarul celor mai longevivi oameni, modelul pentru Shangri-La. Emirul huzunkut a mai trăit doar doi ani, a murit de inimă rea, dar a avut timp să scrie cele 234 de pagini ale cărții sale, memorii, amintiri și sfaturi înțelepte, strânse sub titlul inspirat de ”1”.

HOROSCOP   Nu căutați pe net, nu vorbiți cu un frate francez, totul este sub cel mai discret cu putință proces. Toată lumea neagă, nimeni nu știe nimic. Și totuși, până acum s-au ”vândut” în toată lumea mai mult de 150 de exemplare, legate în piele fină, cu pagini din pergament rar și miniaturi aurite. Așa că am reușit și eu să văd o astfel de rara avis. Cuprinsul îl cam știam, nu este nimic deosebit de învățătura primită la Madrasse Omar Khayyam, sau în Tibet.

HOROSCOP Iată ce scria, în introducere, Mir Jamal Khan: ”În țara mea, poți vedea și în prezent oameni de 90 de ani și mai mult, lucrând câmpul sau călătorind zece mile fără a obosi. Secretul constă în regimul de viață și în modul de alimentație. Noi toți, și eu, suntem în Hunza, fermieri. Trăim din ceea ce cultivăm, fructe și legume. În special caise. Caisele sunt secretul hunzukuților, considerate în vale, ”hrana zeilor” izvor de tinerețe veșnică. Caisele sunt consumate ca atare sau gătite în o mie de feluri. Uleiul este obținut în Hunza prin tescuirea sâmburilor de caise. Ușor, cu un gust specific, dar foarte sănătos, pentru salate este excelent. Mierea, derivatele și polenul sunt folosite în locul zahărului industrial. Carnea este consumată foarte rar, uneori pește, și mai rar carnea de capră, sau oaie. Huzunkuții sunt oameni modești, nu săraci, pentru că muncesc și au ce le trebuie, dar banul lipsește din vale, așa că Hunza este o economie autosuficientă.”

HOROSCOP  Ceea ce este mai important este modul de viață, de gândire al celor din valea Hunza, valea tinereții fără de bătrânețe. Invidia, gelozia, ura, agresivitatea erau sentimente necunoscute în vale. Un succes al unui locuitor bucura întreg emiratul. Nu exista concurență și stupida competiție să se adune lucruri, case, mașini, proprietăți, bani.

Această ”diaree” de bunuri de consum, tipic modului de viață consumist, de tip american, răspândit ca o ciumă în întreaga lume, spune emirul, nu face decât să înrobească omul, să-l facă sclavul dorințelor și a obiectelor, îndepărtându-l de adevărata împlinire spirituală care constă în a face bine, în legăturile de familie și prietenie, cultură, bun simț, distracție decentă, modestie și muncă. Huzunkuții nu sunt religioși, pentru că sunt cinstiți și muncitori, sunt foarte vag musulmani, sau budiști, sau animiști. Până la anexarea de către Pakistan nu exista niciun locaș religios în Karimabad, huzunkuții spuneau că au un șef, pe emir, ce le mai trebuie încă unul, în cer?

HOROSCOP Huzunkuții, care în prezent au degenerat, nu mai sunt deloc cei mai longevivi, pentru că își bazau tinerețea fără bătrânețe pe evitarea contactului cu persoane din exterior care aduceau boli și paraziți și pe apa din Himalaia. ”Civilizația” – apa pe conductă, alimente de supermarket și trafic mare de persoane – adusă de Pakistan, a redus speranța de viață a huzunkuților cu 27 de ani!

Hunza, Vilcabamba, Karakelissa, valea Tai-Shen etc sunt regiuni retrase cu un mod de viață specific, care se poate face numai acolo. Hipnotizați parcă de rezultatele fantastice obținute în văile longevivilor medicii geriatrii încearcă, în clinicile lor să reproducă condițiile și alimentația din văile longevității, sau își forțează pacienții, fără să-i scotă din mediul obișnuit, la cine știe ce dietă cu miere, iaurt, usturoi, caise sau propolis.

HOROSCOP   După cura de câteva săptămâni când încep să se vadă unele rezultate timide, bolnavul de bătrânețe își continuă același mod de viață ca mai înainte și întinerirea iluzorie obținută în urma dietei sau tratamentului, dispare fără urmă.

Este clar pentru toată lumea că secretul tinereții fără bătrânețe constă într-o viață activă, fără griji și obligații, în izolare, cu o alimentație alcătuită din principii vitale, fructe și legume prospete, neprocesate, apă de calitate, fără isteria gotica a vieții moderne.

Dar este posibilă o astfel de viață pentru omul modern? În majoritatea covârșitare a cazurilor răspunsul este negativ! Mai mult, s-a constata că averea, confortul material, nu face decât să sporească grijile și stresul. ”Bogații trăiesc puțin, pentru că îi trage greutatea banilor în pământ!” – spune un proverb din Orient.

HOROSCOP  O altă soluție a tinereții fără de bătrânețe este un ritual magic uitat de vreme, pomenit și în Marele Albert. Este vorba de Marele Ritual al Misterelor Eleusis, a treia treaptă a inițierii, ritual rezervat numai capetelor încoronate, unșilor Domnului. Nu v-ați mirat, dragi lupi, padawani și hobbiți că pe unii monarhi timpul pare că i-a uitat, cu toate că au trecut prin multe în viață? Vă spun eu, nu este niciun paradox, este știință!

În orice caz, să nu aveți speranța că o să dezvălui vreodată ceva din aceste lucruri, sau din blestemul regal al celor patru umori, care iată, i se apropie sorocul, este pronunțat numai într-o anumită noapte, după o anumită conjunctură astrologică. Treburi regale, credeți că sunt simple?

Hai să mai luăm o pauză, pauzele dese, cheia marilor succese, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                   ⃰    ⃰    ⃰

 

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
      HOROSCOP  Pe 12 octombrie s-au născut Luciano Pavarotti, Aleister Crowley, Constantin Karadja, Alexandru Zub, Daniela Györfi.   În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Prov, Tarah, Andronic şi Cosma din Maiumei.  Nimic în „Kalendar”.   HOROSCOP  'Evenimentul Zilei' de acum 525 de ani, la 12 octombrie 1492, a fost că genovezul Cristofor Columb a...

Preluat de la EVZ