Partea I AICI

Merkel nu și-a ascuns niciodată simpatia față de Obama. FOTO:AGERPRES

Eliminarea lui Helmut Kohl: un asasinat politic cu sânge rece

În cercurile interne ale CDU se știa foarte bine că partidul este finanțat cu bani negri. De exemplu, înaintea alegerilor din 1998, o parte din bani au venit de la guvernul Franței, prin compania petrolieră ELF.

Sub noul guvern social-democrat al lui Gerhard Schröder, informații despre acești bani negri încep să se scurgă în presă. Fostul ministru al Apărării din guvernul CDU și șef al Oficiului Federal pentru Protecție Constituțională (serviciul de informații interne al Germaniei), Holger Pfahls, fuge din țară când este este cercetat ca suspect de luare de mită din Arabia Saudită în legătură cu vânzări dubioase de arme. Presiunea asupra lui Kohl crește.

Pe 22 decembrie 1999, Merkel ia legătura cu conducerea cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung, oferindu-se din proprie inițiativă să acorde un interviu. Ea afirmă că este nevoie de o înnoire în CDU și că sunt probleme cu „bătrânii”, care uneori calcă pe lângă lege și duc lipsă de idei noi. Merkel nu i-a informat nici pe Helmut Kohl, nici pe adjunctul acestuia, Wolfgang Schäuble, despre intenția ei. Lovitura este cu atât mai machiavelică cu cât are loc înainte de Crăciun, iar impactul în presă este maxim. Kohl este forțat să demisioneze din fruntea CDU, locul său fiind luat de adjunctul său, Schäuble. Dar și acesta este nevoit să plece rapid, după ce se dovedește că primise o servietă cu bani de la „dealerul” de arme Karl-Heinz Schreiber. Drumul lui Merkel spre funcția de președinte al partidului este în sfârșit deschis.

Creatorul și mentorul său politic, marele Helmut Kohl, este îndepărtat ca o măsea stricată.

În vara lui 2017, când Kohl moare, iar văduva acestuia, Maike, se opune ca Merkel să vorbească la căpătâiul soțului ei defunct, cancelara face uz de toate presiunile și ține un discurs lacrimogen lângă catafalc. Angela este o sentimentală: iubește aparențele.

Manevră de evitare

Înainte de alegerile din 2002, coaliția dintre SocialDemocrați și Verzi condusă de Gerhard Schröder înregistrează un avans serios, astfel că Merkel execută o nouă lovitură de maestru: se dă la o parte, lăsându-l pe ambițiosul președinte al „partidului-frate” din Bavaria al CDU, CSU (creștin-social), Edmund Stoiber, să candideze pentru funcția de cancelar al Germaniei.

Schröder câștigă alegerile detașat, iar poziția CSU este slăbită. Ceea ce Merkel și aștepta. Iar lucrurile continuă să evolueze în favoarea ei.

Gerhard Schröder este nevoit să ceară un vot de încredere în parlament, în special din cauză că, de la plecarea CDU de la guvernare, în 1998, economia Germaniei stagnează. Nu primește încrederea și, în 2005, organizează alegeri anticipate.

În ciuda uriașului orizont de așteptare creat de presă pentru ea, Merkel devine cancelar cu un scor strâns, care o obligă la o alianță cu socialdemocrații lui Schröder. Reducerile de taxe promise sunt uitate rapid. Crește în schimb TVA cu 3%. Guvernarea lui Merkel este mai mult socialistă decât conservatoare.

 

Obama, celebrat la Monumentul lui Hitler 

Ambițiile cancelarei depășesc granițele Germaniei. Pentru a-și atinge scopurile internaționale, pe care azi le-am numi globaliste, ea își caută parteneri pe măsură. Unul este Tony Blair, cel care în Marea Britanie lansase un vast proces de reformare a socialdemocrației intitulat „New Labor”. Celă- lalt era măruntul senator democrat de Chicago, Barack Obama. Mai ales în tânărul american de culoare, Merkel vede partenerul ideal, care îi împărtășește concepțiile despre climă și valorile sociale, un om care vorbește mult și face puțin. Când acesta își anunță candidatura pentru Casa Albă, este sprijinit cu toate forțele de Merkel. Pe 24 iunie 2008, la invitația lui Merkel, Obama se adresează unei mulțimi entuziaste de germani, la Berlin. Discursul său este transmis în direct pe toate canalele de stat, ZDF și ARD. Presa germană îl ovaționează pe Obama ca pe un erou în lupta împotriva lui Bush. Un ziar îl numește chiar „Noul Mesia”. Adunarea este organizată lângă monumentul Siegessaule, unde Hitler plănuia să sărbătorească victoria în Al Doilea Război Mondial. De aceea, locul a fost evitat de toți liderii germani moderni. Până la Merkel.

Viitorul văzut de Merkel: mai puțină democrație, mai multe insecte

 

Cancelara mărește substanțial finanțarea pentru organismul de stat WBGU, Consiliul Științific pentru Politici Globale de Mediu. Scopul lui Merkel este transformarea capitalismului într-un sistem global ecologist. În conducerea Consiliului sunt cooptați Joachim Schellnhubber, Nebosja Nakicenovic, Ottmar Eddenhofer și Claus Leggewie, binecunoscuți pentru orientarea lor de stânga. În 2009, la Essen are loc conferința numită „Marea Transformare”. Pe lângă miniștrii germani, printre participanți se află consilierul șef al lui Obama, John Podesta, și William Antholis, de la Brooking Institution. Lordul Giddens, cel mai apropiat ideolog al lui Tony Blair, prezidează conferința.

 

Subiectele abordate sunt următoarele:
– eliminarea totală a combustibililor fosili din societate, prin utilizarea energiilor refolosibile;
– implementarea Öko-Soziale Marktwirschaft (eufemism pentru economia planificată);
– evitarea folosirii de către cetățeni a mașinilor private, aceștia trebuind să-și restrângă cât mai mult posibil călătoriile;
– promovarea stilului de viață vegetarian: proteinele din insecte sunt mai sănătoase decât cele de origine animală;
– organizarea societății după modelul mușuroiului de furnici, a cărui eficiență este elogiată;
– este îndoielnic că o asemenea viziune asupra viitorului ar putea fi implementată într-o societate democratică: de aceea, este oportună crearea unui consiliu mondial de experți care să ia decizii pe termen lung fără riscul unor tulburări sociale.

Catastrofa energiilor alternative

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/obama-si-merkel-agerpres.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/obama-si-merkel-agerpres-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Partea I AICI Merkel nu și-a ascuns niciodată simpatia față de Obama. FOTO:AGERPRES Eliminarea lui Helmut Kohl: un asasinat politic cu sânge rece În cercurile interne ale CDU se știa foarte bine că partidul este finanțat cu bani negri. De exemplu, înaintea alegerilor din 1998, o parte din bani au venit de...

Preluat de la EVZ