Primăria din Paris a dat o declarație potrivit căreia Franța a stabilit deja data limită, anul 2040, pentru interzicerea completă a autoturismelor care depind de combustibilii fosili. Pentru a respecta acest termen, a fost nevoie să se decidă trecerea rapidă peste niște etape, în orașele mari.
“Este vorba de planuri pe termen lung, cu o strategie care va reduce emisiile de gaze cu efect de seră”, a declarat Christophe Najdovski, responsabil pentru politica de transport din administrația primarului parisului dna. Anne Hidalgo.
“Transportul reprezintă unul dintre principalii factori producători de gaze cu efect de seră… așadar, intenționăm să renunțăm la vehiculele cu motoare cu combustie internă, așa numitele vehicule cu energie fosilă, până în anul 2030”, a declarat domnia sa pentru Radio France Info.
Capitala franceză, care va găzdui Jocurile Olimpice din vara anului 2024 și a fost gazdă a celei mai recente adunări mondiale pentru stabilirea politicilor de combatere a încălzirii globale, dorește interzicerea folosirii mașinilor cu motoare diesel, în oraș, până la deschiderea Jocurilor Olimpice.
Primăria din Paris, care a fost des criticată pentru politica sa ce impune crearea unor zone fără mașini, a unor zile în care nu este voie să se folosească automobilul personal și amendarea șoferilor care intră în oraș în mașini mai vechi de 20 de ani, a declarat că nu va folosi cuvântul “interdicție”, ci va introduce, mai degrabă un termen limită fezabil, până la care mașinile cu motor cu combustie internă vor fi eliminate treptat.
Există aproximativ 32 de milioane de automobile personale în Franța, o țară cu o populație de aproximativ 66 de milioane de oameni, potrivit datelor statistice publicate în anul2016 de revista Argus, specializată în industria automobilelor.
Mulți parizieni nu dețin mașini, aceștia bazându-se pe sistemele extinse de transport public și, din ce în ce mai mult, pe rețele înfloritoare care închiriază pe termen scurt biciclete, scutere și mașini cu motor hibrid, care poluează puțin.
Interzicerea vehiculelor alimentate cu combustibili fosili marchează o accelerare puternică a politicii anti-poluare.
Multe alte orașe din întreaga lume au în vedere decizii similare, iar China, al doilea cel mai mare poluator din lume, după Statele Unite, a anunțat recent că va încerca, în curând, să renunțe la mașinile cu motoare cu combustie internă.


rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Primăria din Paris a dat o declarație potrivit căreia Franța a stabilit deja data limită, anul 2040, pentru interzicerea completă a autoturismelor care depind de combustibilii fosili. Pentru a respecta acest termen, a fost nevoie să se decidă trecerea rapidă peste niște etape, în orașele mari. 'Este vorba de planuri...

Preluat de la EVZ