Conform metodologiei realizatorilor clasamentului, un milionar este considerat “ultrabogat” ]n China dacă averea sa depăşeşte pragul de 300 de milioane de USD, informează RRA.

Averile însumate ale celor 2.130 de “ultrabogaţi” din China depăşete 2.600 de de miliarde de dolari, echivalentul Produsului Intern Brut al Marii Britanii, a cincea economie a lumii după cele ale SUA, China, Japonia şi Germania.

Vârsta medie a celor mai bogaţi chinezi este de 54 de ani, un pic mai mare decât cea de anul trecut. Femeile ocupă mai bine de un sfert din lista chinezilor bogaţi realizată de Hurun. 

Cel mai bogat chinez anul acesta este Xu Jiyain (59 de ani), proprietarul grupului de investiţii imobiliare Evergrande, cu o avere de 43 de miliarde de dolari.

Acesta este urmat în top de Pony Ma Huateng, de la compania de investiţii Tencent, cu 37 de miliarde de dolari şi de Jack Ma, de la gigantul comerţului electronic Alibaba, cu 30 de miliarde de dolari. De altfel, nu mai puţin de 43 de acţionari ai conglomeratului Alibaba apar anul acesta pe lista celor mai bogaţi chinezi.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Conform metodologiei realizatorilor clasamentului, un milionar este considerat 'ultrabogat' ]n China dacă averea sa depăşeşte pragul de 300 de milioane de USD, informează RRA.Averile însumate ale celor 2.130 de 'ultrabogaţi' din China depăşete 2.600 de de miliarde de dolari, echivalentul Produsului Intern Brut al Marii Britanii, a cincea economie...

Preluat de la EVZ