Până la ora închiderii ediției, niciunul dintre cei trei demnitari nu-și prezentaseră demisia. Mai mult, peste 10 lideri ai PSD l-au criticat fățiș pe premier, înainte de ședință, și i-au cerut să nu treacă peste voința partidului și nici să nu demisioneze, așa cum a amenințat că va face. În timpul ședinței, o parte din liderii PSD au acuzat faptul că nu este normal ca premierul să aibă un discurs pro-DNA și pro-Klaus Iohannis, au relatat pentru EVZ surse participante la ședință. PSD se teme, însă, că dacă Tudose demisionează, atunci partidul riscă să ajungă în opoziție. Premierul nu se arătase dispus, până la închiderea ediției, să revină asupra deciziei de remaniere a miniștrilor „cu probleme penale”. 

Vedeta PSD din sondajele de opinie, Gabriela Firea, a deschis ieri, la prânz, tirul acuzațiilor la adresa premierului spunând că acesta nu a procedat „onest” când a anunțat la TV remanierea, peste capul partidului. „Toate aceste nemulţumiri, posibile frustrări, trebuie sa fie întâi anunţate în forurile de conducere ale partidului”, a zis ea pe scările sediului PSD.

Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, ajunge imediat după Firea și spune că scenariul ieșirii partidului de la guvernare „nu este actual”, dar nici nu l-a eliminat din discuție pentru că demisia premierului este o „posibilitate de luat în calcul”.

Ministrul fondurilor UE, Rovana Plumb, a ținut morțis să intre pe ușa din față și să anunțe că atragerea fondurilor europene nu s-a oprit odată cu cererea de urmărire penală a sa.

Klaus Iohannis. FOTO: MARIUS VLAD

Masa și demisia

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, s-a declarat „foarte optimist” că premierul nu va juca cu demisia pe masă pentru că „nu am văzut nici masa, nici mandatul” și că partidul va găsi o soluție să iasă din criză. După care l-a înfruntat pe premier cu Constituția. „Eu nu cred în chestiunea asta cu miniștri cu probleme penale, atât timp cât în Romania există prezumția de nevinovăție ea trebuie aplicată, eu știu că așa spune Constituția”, a zis ministrul. Plus că, în eventualitatea unor recomandări de la Bruxelles pentru eliminarea din Guvern a miniștrilor vizați de DNA, „noi suntem la București și vorbim despre programul de guvernare votat de români”.

Doi dintre miniștrii vehiculați pe surse drept remaniabili, Răzvan Cuc (Transporturi) și Florian Bodog (Sănătate), au intrat rapid în sediu și au respins, cu un zâmbet forțat, întrebările presei.

Președintele comisiei parlamentare de control al SRI, Claudiu Manda, nu credea că Tudose își va permite să facă o remaniere împotriva voinței partidului, iar pierderea guvernării e exclus-o pentru că PSD are majoritate în Parlament.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/iohannis-mv_3.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/iohannis-mv_3-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Până la ora închiderii ediției, niciunul dintre cei trei demnitari nu-și prezentaseră demisia. Mai mult, peste 10 lideri ai PSD l-au criticat fățiș pe premier, înainte de ședință, și i-au cerut să nu treacă peste voința partidului și nici să nu demisioneze, așa cum a amenințat că va face....

Preluat de la EVZ