Este vorba despre poluarea aerului, pentru care responsabili sunt chiar oamenii şi lipsa interesului pentru mediul înconjurător.

Numerele au fost declarate de Autoritatea Europeană de Mediu, care, de asemenea, a mai spus că cifrele sunt în creştere în ciuda eforturilor de îmbunătăţire a calităţii aerului pe continent.

Deși datele Agenției Europene de Mediu (EEA) din Copenhaga dezvăluie unele semne încurajatoare, datorate, în mare parte, noilor tehnologii, poluarea aerului rămâne principala cauză ecologică a morții premature de pe continent, scrie Daily Mail.

Pentru anul 2014, EEA a raportat 520.400 de decese premature în 41 de țări europene, cauzate de poluanții atmosferici generați prin arderea combustibililor fosili, comparativ cu 550.000, în 2013.

Dintre acestea, patru din cinci decese (428.000) au fost direct legate de particulele fine din aer. Acestea măsoară mai puțin de 2,5 microni și pot pătrunde în plămânii unei persoane, chiar și în sânge.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Este vorba despre poluarea aerului, pentru care responsabili sunt chiar oamenii şi lipsa interesului pentru mediul înconjurător.Numerele au fost declarate de Autoritatea Europeană de Mediu, care, de asemenea, a mai spus că cifrele sunt în creştere în ciuda eforturilor de îmbunătăţire a calităţii aerului pe continent. Deși datele Agenției Europene...

Preluat de la EVZ