Opinia publică, o parte a clasei politice dar mai ales Biserica Ortodoxă din Grecia a fost bulversată la aflarea veştii că legea a trecut.  Aşa cum a fost prezentat şi adoptat acest proiect de lege, “permite persoanelor schimbarea sexului doar printr-o simplă declarație în fața instantei, ceea ce obligă autoritățile publice să modifice mențiunea cu privire la sex și să emită un nou act de stare civilă”.

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a cerut deputaților să arate „eroism politic“ şi să voteze proiectul de lege privind schimbarea de sex la 15 ani: „Trăim în Europa, a declarat, acest lucru înseamnă că ne străduim pentru progres, mai degrabă decât să rămână în obscurantism. Extindem drepturile omului și modernizăm țara … Nici o tradiție, nici o religie nu poate sta deasupra drepturilor omului”.

 Reacţia Mitropolitului Ieremia de Gortina este următoarea:

„Da, trăim, dacă nu exact în vremurile Antihristului, trăim în vremurile premergătoare fiarei din cartea Apocalipsei, cea cu zece coarne și cu șapte capete.

 Preoţii de pe  Sfantul Munte, au reacţionat de asemenea:

„Daca femeile intra aici, vine sfarsitul lumii. Asa ne-au invatat batranii nostri, asa au profetit sfintii nostri, care erau facatori de minuni, cuviosi, asceti sau nebuni pentru Hristos.”, titrează ortodoxinfo.ro.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Opinia publică, o parte a clasei politice dar mai ales Biserica Ortodoxă din Grecia a fost bulversată la aflarea veştii că legea a trecut.  Aşa cum a fost prezentat şi adoptat acest proiect de lege, 'permite persoanelor schimbarea sexului doar printr-o simplă declarație în fața instantei, ceea ce obligă...

Preluat de la EVZ