“Remanierea guvernamentală, un teatru de prost gust pus în scenă de Mihai Tudose şi Liviu Dragnea care arată incapacitatea de a administra România. Premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Dragnea au prezentat la miezul nopţii trecute una dintre cele mai dezgustătoare scene din cele 10 luni de guvernare, comparabilă cu episodul Grindeanu, intrat în istoria ridicolului politic post-decembrist. Partidul Naţional Liberal consideră actuala formulă de guvernare şi-a dovedit limitele, iar dezastrul înregistrat până acum se va accentua pe fondul luptelor intestine din interiorul PSD. (…) Partidul Naţional Liberal menţine armat instrumentul moţiunii de cenzură pentru demiterea actualului Guvern, o grupare nocivă pentru România ajunsă la putere prin minciună şi fraudă, care şi-a trădat mandatul primit în alegeri”, arată liberalii într-un comunicat de presă.

Liberalii susţin că liderii PSD nu sunt preocupaţi de guvernare, ci “doar de exploatarea poziţiilor publice în interes personal” şi că aceasta ar fi “miza reală a războiului din interiorul partidului de guvernământ”.

“Pe acest fond politic, situaţia economică a României se va degrada în mod accelerat, întrucât guvernarea va deveni un câmp de bătălie subteran, în care sunt folosite instituţii şi resurse publice de către grupările Tudose – Dragnea”, adaugă liberalii.

Potrivit PNL, nu există “personaje pozitive în această situaţie politică gravă”.

“Atât premierul Mihai Tudose, cât şi preşedintele PSD Liviu Dragnea, sunt exponenţii aceleiaşi mentalităţi toxice care ratează şansele României la dezvoltare”, se arată în comunicat.

Liberalii susţin şi că premierul Tudose trebuie să-şi “condiţioneze” colegii din Camera Deputaţilor să permită continuarea anchetei în cazul Rovanei Plumb.

“Altfel nu poate pretinde că susţine ideea de integritate, de vreme ce se sprijină pe o majoritate care acţionează în sens contrar, împotriva recomandările făcute de Comisia Europeană”, adaug liberalii.

Liberalii solicită premierului Mihai Tudose să-i remanieze şi pe miniştrii Viorel Ilie, Liviu Pop şi Florian Bodog.

“Somăm premierul să-şi exercite prerogative funcţiei şi să procedeze la remanierea ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, indiferent de poziţia conducerii ALDE. Altfel, poveştile despre integritatea membrilor Guvernului nu sunt altceva decât vorbe goale. Menţinerea sa în funcţie ar fi o premieră, după ce a fost solicitată urmărirea penală şi după ce PSD-ALDE a blocat deja în Senat cursul firesc al dosarului în Justiţie. În acelaşi timp, subliniem că este absolut necesară remanierea ministrului analfabet al Educaţiei, Liviu Pop, precum şi a ministrului plagiator al Sănătăţii, Florian Bodog, lipsit conştiinţă şi de scrupule. Menţinerea acestora în funcţie, care şi-au demonstrat crasa incompetenţă, nu arată altceva decât sfidarea sistematică la care sunt supuşi zi de zi românii”, afirmă liberalii, potrivit Agerpres.


rootstireaActualitate/EsentialPolitica
'Remanierea guvernamentală, un teatru de prost gust pus în scenă de Mihai Tudose şi Liviu Dragnea care arată incapacitatea de a administra România. Premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Dragnea au prezentat la miezul nopţii trecute una dintre cele mai dezgustătoare scene din cele 10 luni de guvernare,...

Preluat de la EVZ