Joi, magistraţii au dat o soluţia în dosarul în care e judecat primarul comunei Coşteiu, Petru Carebia, pentru conflict de interese. Judecătorii au schimbat încadrarea faptei în cea de ”folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane”.

Judecătorii au decis ca Petru Carebia să fie condamnat la un an de închisoare cu suspendare și să presteze  un număr de  70 de zile de muncă în folosul comunității, la Primăria Coșteiu sau la Spitalul Teodor Andrei din Lugoj. În plus, pe viitor,  nu va mai putea candida pentru funcția de primar sau consilier. Sentința nu este definitive, putând fi atacată prin apel.

Veterinar de profesie, primarul Petru Carebia a devenit celebru după mai multe gafe publice. Cea mai recensă s-a consumat în luna mai, când, în presă au ajuns imagini inedited cu edilul în chiloți roz, care s-a fotografiat în oglinda din holul casei, dar și fără lenjerie intima. Fotografiile erau destinate unei tinere cu care primarul spera să aibă o relație.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Joi, magistraţii au dat o soluţia în dosarul în care e judecat primarul comunei Coşteiu, Petru Carebia, pentru conflict de interese. Judecătorii au schimbat încadrarea faptei în cea de ”folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane”.Judecătorii au decis ca Petru Carebia să fie condamnat la un an de închisoare...

Preluat de la EVZ