Paramedicii și polițiștii au fost chemați la Mission Beach, un loc popular, de unde se face skydiving (parașută și parapantă) la circa 140 km sud de Cairns. 

Doi bărbați de circa 30 de ani și o femeie de 50 de ani au fost găsiți morți la locul accidentului, conform polițiștilor din Queensland. Polițiștii au spus că ancheta inițială a descoperit o persoană care s-ar fi ciocnit cu ualte două persoane care au sărit în tandem, iar parașutele lor nu s-au deschis corect, scrie BBC.

ABC  a transmis că un localnic spunea că au căzut trei oameni pe peluza proprietății sale, la 1,5 km nord de locul obișnuit de aterizare.

Un martor a spus pentru publicația locală The Cairns Post că a văzut unul dintre parașutiști cum cădea. „Se vedea că parașuta se încurcase și nu se deschidea”, a spus el. „Urmăream pur și simplu cum cădea liber prin aer, până când a căzut după copaci și ăsta a fost ultimul lucru pe care l-am văzut”. 

Compania Skydive Australia a anunțat că și-a suspendat operațiunile din Mission Beach, în timpul investigației.

Parașutistul singur era un instructor extrem de experimentat, care avea la activ mii de sărituri; iar ceilalți doi erau un client cu un alt instructor experimentat, a precizat compania.

„Firma transmite condoleanțe și regrete persoanelor și familiilor lor și întregii comunități de parașutiști”, scrie comunicatul. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Paramedicii și polițiștii au fost chemați la Mission Beach, un loc popular, de unde se face skydiving (parașută și parapantă) la circa 140 km sud de Cairns. Doi bărbați de circa 30 de ani și o femeie de 50 de ani au fost găsiți morți la locul accidentului, conform polițiștilor din Queensland....

Preluat de la EVZ