Chiar dacă Tribunalul Bucureşti nu i-a înlocuit controlul judiciar cu o măsură mai aspră, aşa cum a solicitat DNA, Marian Vanghelie a avut emoţii, ieri, când a fost luată în discuţie contestaţia procurorilor. Fostul edil a mers din proprie iniţiativă să închidă uşa sălii de judecată, după ce magistratul s-a plâns că e larmă pe hol şi nu aude. Apoi, a stat mereu în picioare în faţa judecătorului cât timp procurorul de şedinţă punea concluzii de rău-augur: să fie plasat în arest la domiciliu sau chiar în Arestul Central, pentru că n-a respectat obligaţiile măsurii preventive.

Vanghelie, întâlniri cu americanii

În schimb, Cezar Bivolaru, avocatul lui Marian Vanghelie, a solicitat instanţei revocarea controlului judiciar. „Situaţia de fapt a fost următoarea: a fost diagnosticat cu sinuzită acută. Pe 8 septembrie trebuia să se prezinte la Poliţie, dar boala a avut o evoluţie ascendentă şi se simţea extrem de rău. De un an şi zece luni este sub control judiciar şi s-a prezentat cu rigurozitate. E interesantă decizia instanţei: poate să plece din ţară, dar două zile pe săptămână trebuie să se prezinte la Poliţie. Are nevoie să se deplaseze: e consilier local la Primăria Sectorului 5, lucrează în Bucureşti, are întâlniri, îşi caută un scop în viaţă! S-a întâlnit şi cu cetăţeni americani”, a arătat avocatul lui Vanghelie.

Când i-a venit rândul la microfon, fostul edil a explicat întreaga tărăşenie: „Pe data de 7 am plecat de acasă neştiind…spre seară am simţit că e ceva în neregulă. Trei zile am stat în pat, nici nu mi-am dat seama! Pe data de 11 s-a văzut starea mea (n.r. – de către poliţist). Nu am avut nicio intenţie. De ce să nu mă duc trei minute să semnez?! Nu am o relaţie bună cu DNA, nu sunt denunţător campion”.

Nu s-a putut abţine

„De ce nu aţi răspuns la telefon?”, l-a întrebat judecătoarea pe Vanghelie. „Am telefonul pe silent, sunt politician şi primesc 500 de telefoane pe zi. Nu poate să mă scoată Coldea din activitatea politică. Şi domnul Coldea, şi doamna Kovesi vor veni în faţa dumneavoastră şi vor păţi ce vor merita!”, a exclamat Vanghelie şi s-a întors lângă avocatul său. „Nu te-ai putut abţine!”, i-a şoptit la ureche Cezar Bivolaru.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Chiar dacă Tribunalul Bucureşti nu i-a înlocuit controlul judiciar cu o măsură mai aspră, aşa cum a solicitat DNA, Marian Vanghelie a avut emoţii, ieri, când a fost luată în discuţie contestaţia procurorilor. Fostul edil a mers din proprie iniţiativă să închidă uşa sălii de judecată, după ce magistratul...

Preluat de la EVZ