UPDATE. Laura Codruța Kovesi lansează acuzații grave, împotriva magistraților de la Inspecția Judiciară: „Nu există un raport de control în sensul legii”. Șefa DNA susține că raportul întocmit de Inspecţia Judiciară după controlul efectuat la DNA nu a respectat structura iar „concluziile inspectorilor sunt diferite”

„Am constatat că aceste opinii diferite între membrii echipei de control s-au materializat în diverse procese verbale și referate care au fost înaintate Inspecției și care din punctul nostru de vedere sunt exterioare DNA și nu avem absolut nicio legătură cu aceste opinii diferite. Ce ni s-a solicitat , am pus la dispoziție(…). Coordonatorul echipe de control ne-a spus că anumite documente, dosare, nu trebuie verficate. Ulterior, altă echipa ne-a cerut acele dosare și noi le-am predat”.

„Nu a fost respectată nici măcar structura din regulament. Se presupune că echipa care a făcut acest control cunoaște foarte bine regulamentul DNA și organigrama(…). Am constatat sunt foarte multe mențiuni care conțin aspecte nereale, eronate sau chiar contradictorii pe aceleași chestiuni”, a susținut Codruța Kovesi.

„În timpul controlului, ce ni s a cerut am pus la dispoziţie. O parte a echipei ne-a spus că nu sunt necesare unele documente, iar o altă parte ne a spus că da. Noi am pus la dispoziție tot ce ni s-a cerut”, a detaliat Kovesi.

„Au fost luate toate registrele din 2004, inspectorii şi au făcut menţiuni, ceea ce ne duce cu gândul că în acest control s-au făcut şi alte chestiuni şi am probe în acest sens”, a spus şefa DNA.„”A fost verificată activitatea biroului de presă şi nu au știut nici care este site-ul DNA (în loc de pna.ro au scris mkta.ro)”, a spus aceasta.

Laura Codruţa Kovesi a mai precizat că a găsit un bilețel al echipei de control de la DNA, pe care erau trecute două numere de la dosare. „Unul dintre inspectorii a notat unde este unul dintre dosare şi ce s-a întamplat cu el. Dosarul respectiv este extrem de important!”, a afirmat şefa DNA.

„Personal, am fost controlată de foarte multe ori. Părerea mea e că s-au căutat dosare, au fost verificate anumite dosare, s-au citit acte de către o parte a inspecției judiciare”, a completat Kovesi. „S-au imputat anumite lucruri procurorilor care nu sunt adevărate”, a completat Kovesi, adăugând că inspectorii au făcut o analiză superficială, care a fost raportată doar la numărul de dosare. Şefa DNA a afirmat că în cazul controlului Inspecţiei Judiciare au existat incidente. În plus, conform acesteia, nu a existat o metodologie unitară a controlului. „Am pus la dispoziţie tot ce ni s-a cerut”, a spus aceasta. Potrivit şefei DNA, la început controlului, echipa de control a impus o serie de reguli pe care din păcate acestea nu au fost respectate chiar de această echipă. „Noi am respectat regulile, echipa de control, nu”, a spus Kovesi. Kovesi a mai spus că controlul managerial s-a transformat în unul tematic. „Rostul unui control nu este de a vâna greşeli”, a precizat Kovesi, citată de Realitatea TV.

UPDATE. La audiere Kovesi a spus că, în timpul verificărilor, au existat opinii diferite între membrii echipei de control.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
UPDATE. Laura Codruța Kovesi lansează acuzații grave, împotriva magistraților de la Inspecția Judiciară: „Nu există un raport de control în sensul legii”. Șefa DNA susține că raportul întocmit de Inspecţia Judiciară după controlul efectuat la DNA nu a respectat structura iar „concluziile inspectorilor sunt diferite”.  „Am constatat că aceste opinii diferite...

Preluat de la EVZ