Preşedintele a participat, sâmbătă, în localitatea Teleac, de lângă Alba Iulia, la inaugurarea oficială a celui mai mare resort de golf din România. Este o investiţie privată pe care şeful statului o consideră „unică” în ţara noastră şi prin care România „ajunge pe harta golfului mondial”, potrivit Agerpres

Puțini știu însă că Iohannis este un pasionat al jocului de golf. Şeful statului a fost în mai multe rânduri în acest an în judeţul Alba, la golf, la celălalt teren de acest tip, cel de la Pianu. El a ținut, la inaugurarea clubului, un discurs în care i-a spus iniţiatorului acestui proiect, Ioan Popa, că a realizat o „investiţie extraordinară”.

„Aţi reuşit, domnule Popa, să realizaţi o investiţie unică în România şi spun acest lucru cu toată răspunderea. Această investiţie este unică din cel puţin două puncte de vedere. (…) Este o facilitate publică, un teren de golf, zonă de relaxare, un resort. (…) Această implicare a unui om de afaceri în zona destinată sportului, în cazul acesta, acestui nobil sport, golful, este extraordinară, este demnă de lăudat şi demnă de apreciat. În al doilea rând (…), acest teren de golf nu este unul oarecare. (…) Este un teren care pentru mulţi ani, pentru foarte mulţi ani va pune golful în România pe o cu totul şi cu totul nouă treaptă”, a declarat Iohannis. 

Grupul de la Cluj, în preajma lui Iohannis

La inaugurare au mai fost prezenţi, printre alţii, foştii miniştri Ioan Rus şi Vasile Dîncu, autorităţi judeţene şi locale, oameni de afaceri, jucători de golf. 

Principala atracţie a complexului, construit pe o durată de aproximativ doi ani, este terenul de golf, cu o suprafaţă de 56 de hectare, pe care se desfăşoară cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din ţara noastră. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa- PAR 6, de 735 de metri. 

Noua facilitate se doreşte a fi o destinaţie de interes şi pentru turiştii străini, distanţa faţă de aeroporturile din Cluj sau din Sibiu fiind de până în două ore. Resortul, ce este situat pe o suprafaţă totală de peste 62 hectare, cuprinde un ansamblu de 14 vile, o sală de conferinţe, o piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului şi un restaurant.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/oha-1_1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/oha-1_1-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialMonden
Preşedintele a participat, sâmbătă, în localitatea Teleac, de lângă Alba Iulia, la inaugurarea oficială a celui mai mare resort de golf din România. Este o investiţie privată pe care şeful statului o consideră „unică” în ţara noastră şi prin care România „ajunge pe harta golfului mondial”, potrivit Agerpres.  Puțini știu însă că...

Preluat de la EVZ