Instituția confirmă faptul că lucrările de reabilitare s-au desfășurat într-un mod ilegal. Lucrările s-au efectuat după ce Primăria Timișoara a eliberat o autorizație de construire în regim de urgență în luna octombrie 2014, dar lucrările au început doar în iunie 2015, informează pressalert.ro. Pretextându-se urgența, s-a evitat licitația publică, lucrarea a fost încredințată firmei Stareto SRL, abonată la contractele cu Primăria Timișoara, compania primind câte 56.000 euro pentru fiecare dintre porțile de intrare de pe Calea Lugojului și Calea Aradului.

”În conformitate cu documentele depuse de investitor – Primăria Municipiului Timișoara și executant SC Stareto SRL, după primele constatări, rezultă că există 4 planșe, cu titlul ”Poartă de intrare în oraș”, cu denumirile ”Plan de situație”, ”Structură existentă”, ”Soluție propusă”, ”Detalii”, dar acestea nu se pot considera proiect, având în vedere că lipsesc piesele scrise și desenate, conform anexei 1, la Legea 50/1991 privind calitatea în construcții litera A.

De asemenea, după primele constatări, din documente reiese că Procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor s-a încheiat contrar prevederilor legale impuse de Regulamentul de recepție a lucrărilor de construcție și instalații aferente acestora din 14.06.1994, aprobat prin HG nr.273/1994, în vigoare până la 28.07.2017 și de Legea 10/1995 privind calitatea în construcții, în vigoare la momentul respectiv, neputând fi încadrată ca recepție legală. Investitorul nu a asigurat verificarea corectă a execuției prin personalul atestat – diriginte de șantier, impus de Legea 10/1995, privind calitatea în construcții. La ora actuală, controlul este în stadiu de finalizare”, se arată în răspunsul semnat de Emil Florin Albotă, inspectoratul general al Inspectoratului de Stat în Construcții.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/isc.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/isc-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Instituția confirmă faptul că lucrările de reabilitare s-au desfășurat într-un mod ilegal. Lucrările s-au efectuat după ce Primăria Timișoara a eliberat o autorizație de construire în regim de urgență în luna octombrie 2014, dar lucrările au început doar în iunie 2015, informează pressalert.ro. Pretextându-se urgența, s-a evitat licitația publică,...

Preluat de la EVZ