Doi bărbați din județul Hunedoara și unul din județul Brăila au fost reținuți, în timpul nopții trecute, de polițiștii din Dolj, după ce au reușit să fure bani din zece bancomate din Craiova și Filiași prin forțarea fantei de eliberare numerar, cu ajutorul unui dispozitiv artizanal.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Florentina Popescu, a declarat, azi, că cei trei bărbați, unul în vârstă de 21 de ani din Brăila și doi din orașul Vulcan, județul Hunedoara, în vârstă de 27 și 60 de ani, au reușit să sustragă bani din 10 bancomate, din Craiova și Filiași, în perioada 2 – 16 octombrie. Hoții au fost prinși în flagrant, miercuri seara, în Craiova.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Poliției Municipiului Craiova i-au prins în flagrant, imediat după ce au acționat asupra unui bancomat amplasat pe Calea București, cu un dispozitiv confecționat artizanal, introducându-l în fanta de eliberare numerar, cu scopul de a sustrage bani din ATM, ulterior, încercând să acționeze prin aceeași metodă, asupra unui alt ATM, din apropiere (…). Din primele cercetări s-a stabilit că cei trei sunt și autorii faptelor sesizate anterior”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile.

Băncile păgubite nu au reușit încă să stabilească suma care a fost furată din bancomate.

În cazul tentativelor la furt din ATM-uri, prejudiciul urmează să fie comunicat de către reprezentanții agențiilor bancare, în vederea justei încadrări juridice a faptelor”, a mai declarat Florentina Popescu.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/doi-indivizi-arestati-dupa-ce-au-furat-banii-din-10-bancomate-cu-ajutorul-unui-dispozitiv-artizanal-43208.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/doi-indivizi-arestati-dupa-ce-au-furat-banii-din-10-bancomate-cu-ajutorul-unui-dispozitiv-artizanal-43208-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv