Potrivit informaţiilor obţinute de stiripesurse.ro, sute de deputaţi ar putea ieşi din penitenciare în prima zi de aplicare a noii legi, iar alte câteva sute ar putea cere eliberarea condiţională.Potrivit unor surse din Ministerul Justiţiei, aproximativ 20% dintre deţinuţii care vor beneficia de cele şase zile reducere la 30 de zile executate vor fi eliberaţi direct.

Printre cei care vor beneficia de această grațiere s-ar număra, potrivit surselor antena3 și  Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, condamnată la cini ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni de abuz în serviciu.

 

Anunțul ZILEI: Sute de DEȚINUȚI ies din ÎNCHISORI! Joi vor avea loc ELIBERĂRI MASIVE

“Mâine vor fi deținuți care vor fi puși în libertate, iar alții vor dobândi calitatea de a putea depune cereri pentru eliberări condiționate. Știm exact câți deținuți vor ieși joi din închisori. De asemenea, unii condamnați vor putea să își efectueze pedeapsa sub supraveghere electronic. Dinamica populației penitenciarelor este favorabilă, numărul celor intrați este mai mic decât cei care au ieșit. O să rezolvăm problemele din penitenciare. O să demarăm procedurile pentru aducerea deținuților din străinătate, oferind garanția că pedepsele vor fi executate cu normele din UE. Procesele intentate de către deținuți sunt suspendate la CEDO”, a declarat  miercuri Tudorel Toader. 

Judecătoria Gherla va decide soarta Monicăi Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Câţi sunt cei care vor beneficia? Atât Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cât şi Ministerul Justiţiei refuză să comunice un număr înainte de publicarea în Monitorul Oficial a “Ordinului ministrului justiției pentru aprobarea situaţiei centralizate a clădirilor care sunt necorespunzătoare din punct de vedere al condiţiilor de detenţie”.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Potrivit informaţiilor obţinute de stiripesurse.ro, sute de deputaţi ar putea ieşi din penitenciare în prima zi de aplicare a noii legi, iar alte câteva sute ar putea cere eliberarea condiţională.Potrivit unor surse din Ministerul Justiţiei, aproximativ 20% dintre deţinuţii care vor beneficia de cele şase zile reducere la 30...

Preluat de la EVZ