HOROSCOP  Pe 19 octombrie s-au născut Auguste Lumiere, Alfred Dreyfus, John Lithgow, Miguel Angel Asturias, John Le Carre, Dumitru Almaş, Simion Mehedinţi.

HOROSCOP  În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Proroc Ioil, Uar, Cleopatra și Ioan de la Rila. Ultima zi a Lucinilor în ”Kalendar”, a lupilor.

HOROSCOP  În 2018, agenţiile de presă vor trebui să urmeze tendinţele tehnologice emergente în diverse sectoare, inclusiv inteligenţa artificială, media sociale, explorarea şi analiza datelor, distribuţia diversificată. Concluziile au fost trase pe baza noului Raport asupra tendinţelor tehnologice în jurnalism pentru 2018, produs de Institutul Future Today. Au fost evidenţiate 75 de tendinţe tehnologice importante pe care ar trebui să le urmeze toţi cei care lucrează în ecosistemul ştirilor. Iată câteva dintre acestea: 2018 va marca începutul “sfârşitului” telefoanelor inteligente în cele mai mari economii din lume. Locul lor va fi luat de interfeţele conversaţionale, ceea ce va schimba total peisajul mediatic, iar acum este cel mai bun moment pentru a începe reflecţia asupra scenariilor viitoare; în 2018, o masa critică de tehnologii emergente va converge pentru a găsi utilizări avansate, altele decât cele anunţate în testările iniţiale şi în cercetarea aplicată. Agenţiile de presă vor trebui să se intereseze de noile tendinţe în folosirea interfeţelor vocale, de descentralizarea conţinuturilor, de realitatea mixtă, de noile tipuri de cercetare (cum sunt CubeSat şi camerele inteligente); jurnaliştii trebuie să înţeleagă ce este inteligenţa artificială, ce nu poate fi ea şi ce semnificaţii are pentru viitorul informaţiei. Cercetările asupra inteligenţei artificiale au progresat suficient pentru ca astăzi să fie o componentă esenţială a muncii ; descentralizarea a devenit o temă cheie pentru 2018. Astfel, accentual se va pune pe reţelele peer-to-peer restrânse, pentru a detecta hărţuirile, a pune în comun resursele şi a comunica cu sursele. Unele guverne democratice din lumea întreagă s-au angajat să divizeze accesul la internet şi să restrângă unele conţinuturi, creând astfel zeci de “splinternets”; şi consolidarea va fi o temă pentru 2018. Agenţiile importante, spectrul de difuzare şi startup-urile de inteligenţă artificială vor continua să fuzioneze şi vor fi cumărate de către un număr relative mic de companii. Legislaţia şi politica încă neclare din SUA, UE şi unele ţări din Asia, ar putea oferi ocazia concentrării puterii în mâinile unui mic grup de organizaţii care se ocupă cu informaţiile şi tehnologia; pentru a înţelege viitorul ştirilor, va trebui să fiţi atenţi la viitorul numeroaselor industrii şi domenii de cercetare în 2018. În present, asistăm la o explozie în “ralenti” a tehnologiilor care generează alte tehnologii. Viitorul summit al Institutului Future Today va fi în ianuarie, 2018, la NewYork. Sursă: Future Today Institute

 

BBC Monitoring  Media Guide pe 2017 arată că în Ucraina, televiziunea rămâne cea mai populară formă de media, dar încrederea publicului în ea a scăzut. Introducerea cotelor lingvistice ar fi trebuit să contribuie la înmulţirea conţinuturilor în limba ucraineană la televizor, dar şi la radio. Dar, blocarea principalelor reţele de socializare ruse a schimbat în mod sensibil peisajul internetului şi a devenit o altă faţetă a războiului mediatic cu Moscova. Mai multe canale ruseşti au fost interzise, iar jurnaliştii care lucrau acolo au fost disponibilizaţi. În Crimeea şi în zonele rebele din Donbass, scena mediatică rămâne dominată de conţinuturile pro-Kremlin. În unele zone din Ucraina, atenţia media s-a mutat de la ostilităţile din Est la certurile politice şi alte feluri de istorii domestice. Internetul este în creştere, iar numărul celor care îl accesează pe apartele mobile s-a dublat. În timp ce site-urile axate pe anchete prosperă, există îndoieli asupra controversatului site Myrotvorets care publică informaţii personale despre jurnaliştii consideraţi neloiali faţă de autorităţi. Sursă BBC.

 

HOROSCOP Este interesant de notat agresivitatea Occidentului, în speță a comentatorilor BBC. Crimeea este în continuare considerată că face parte din Ucraina cu toate că nu a făcut parte, istoric vorbind, niciodată, începând cu anul 1792. Rusia și-a luat înapoi cadoul făcut de ucrainianul Nikita Sergheevici Hrușciov în anul 1954, ca răspuns la cumpărarea Ucrainei de către blocul agresiv NATO și anticreștina UE.

 

HOROSCOP  Prietenii mei din Kiev spun că domnește o teroare în Ucraina mai ceva decât pe timpul tătucăi Stalin. Tot cu televiziunea îi prostește și pe ucrainieni, îmi spune prietenul meu Anatoli. Orice este imediat catalogat drept activitate antinațională. Dar mă tem că planurile de împărțire a Ucraine au fost deja aprobate de cine trebuie. Ucraina este de departe cea mai mare țară a Europei, un mozaic de teritorii, având probleme de frontiere înghețate cu toți vecinii, un mozaic de popoare și limbi, unsprezece la număr, de religii și obiceiuri. Greu de băgat o astfel de struțocămilă în UE, sau NATO. Câte o bucată, pe rând, poate. Ca Iugoslavia. Mai mult, ucrainienii părăsesc țara lor într-un procent mare, în vara aceasta s-a ajuns la un vârf de o mie de persoane pe zi.  

 

Stați cu ochii pe Ucraina, principalul potențial ostil al României, o să fie evenimente foarte importante pe acolo.

 

HOROSCOP  În altă ordine de idei, sau în aceiași, nu ați observat trădarea intereselor României de către Herr Johannis care, invitat de partea poloneză, la începutul lui iulie, când a fost în Polonia, incidentul cu Donald Trump, să se alăture grupului de la Visegrad a răspuns că: ”rămâne credincios structurilor UE”. Stăpânii lui nu i-au dat voie să se joace cu independenții creștini. Așa spune teoria conspirației, gurile rele de pe culoarele centralei de externe.

 

O alianță cu Polonia ar fi fost salutară pentru România, dar… nu cu cine ne conduc, care au propriile interese, propria agendă, la mare distanță de interesele României și ale poporului.

 

HOROSCOP  Am primit de la Editura Herald cartea comandată, a lui Hipolit din Roma, ”Respingerea tuturor ereziilor”. Am răsfoit-o doar, nu pot să o citesc, că mă pufnește râsul. Ce ridicol, ce patetic, ce blasfemie ridicată la rang de credință și învățătură. Cum poți să interzici cuiva să-l înțeleagă pe Dumnezeu, așa cum poate el, cum îl duce capul? Dacă aș avea timp aș scrie o nuvelă de SF, o satiră socială.

 

Pe o planetă, într-o galaxie îndepărtată, domnește cea mai bună dintre civilizații, cea mai bună dintre lumi. După ce au trecut prin încercări și războaie îngrozitoare, semințiile, popoarele, au hotărât că este strict interzis, sub pedeapsa exilării în afara galaxiei, să se vorbească în public, în media, despre religie, politică, infractori, sex și violență. Singurele dispute puteau fi pe subiecte din sport, artă, cultură, știință și tehnologie.

 

HOROSCOP   Preoții au părăsit bisericile, sinagogile și moscheele, templele, în general, care au devenit muzee și au deschis un fel de cabinete unde aveau discuții, numai între patru ochi, cu credincioșii. Plătite, sigur că da, timpul este bani. Politicienii și-au dat demisia, cine să-i mai voteze dacă nimeni nu știa de ei. Surpriza a fost că s-au descurcat mult mai bine fără clasa politică, conducatorii marilor intreprinderi galactice i-au suplinit pe politicieni cu brio. Așa au dispărut în galaxia acea îndepărtată războaiele și conflictele.

 

Dar, nu mai am timp să scriu cărți, nu mai am timp deloc, timpul m-a ajuns din urmă. Nu știu cum să mai mă descurc, cu toate că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                       

                                                          ⃰    ⃰    ⃰

 

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
    HOROSCOP  Pe 19 octombrie s-au născut Auguste Lumiere, Alfred Dreyfus, John Lithgow, Miguel Angel Asturias, John Le Carre, Dumitru Almaş, Simion Mehedinţi. HOROSCOP  În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Proroc Ioil, Uar, Cleopatra și Ioan de la Rila. Ultima zi a Lucinilor în ”Kalendar”, a lupilor. HOROSCOP  În 2018, agenţiile de presă...

Preluat de la EVZ