Colaborăm foarte bine pentru a aduce pacea şi securitatea în această regiune, în comunitatea transatlantică, luptăm împreună pe câmpuri de luptă departe de România. Alături de colaborarea în domeniul militar, ducem o luptă foarte susţinută împotriva corupţiei, împotriva terorismului, crimei organizate, traficului de persoane şi în domeniul intelligence“, a declarat Klemm.  

Oficialul american a subliniat că una dintre prioritățile mandatului său la București este „promovarea democrației”, respectiv „consolidarea instituțiilor democratice”.

“Un efort important în acest sens este susţinerea luptei anticorupţie — o luptă care a evoluat enorm în ultimii 15 ani, o luptă pe care preşedintele meu a admirat-o şi pe care SUA s-au angajat să o susţină“, a punctat şeful reprezentanţei diplomatice americane.

Declarațiile ambasadorului au fost făcute în față premierului Tudose, care a participat la forumul economic. La rândul său, șeful Executivului a lăudat „apartența europeană” și faptul că se împlinesc „20 de ani de parteneriat strategic SUA- România”.

„Ne mândrim cu apartenența europeană, cu parteneriatul NATO, dar și cu aniversarea a 20 de ani de parteneriat strategic SUA – România”, a declarat Tudose.

De asemenea, premierul a subliniat că apreciază eforturile Departamentului de stat american și, în special, ale ambasadorului Klemm și că Executivul său se va implica total pentru încununarea cu succes a promisiunilor făcute în cadrul evenimentului economic.

„Eforturile făcute de cei din Guvernul meu  vor avea rezultate chiar poate de ce nu peste 10 ani și să facem o întâlnire de bilanț să ne amintim cu drag de acest eveniment major în viața economică a României, în relațiile cu SUA, un moment de bilanț de care să fim mândri de ceea ce am reușit să realizăm până în prezent.”, a conchis Tudose.

rootstireaActualitate/Esential
Colaborăm foarte bine pentru a aduce pacea şi securitatea în această regiune, în comunitatea transatlantică, luptăm împreună pe câmpuri de luptă departe de România. Alături de colaborarea în domeniul militar, ducem o luptă foarte susţinută împotriva corupţiei, împotriva terorismului, crimei organizate, traficului de persoane şi în domeniul intelligence“, a...

Preluat de la EVZ