Martorii spun că focul a pornit în cocioaba unui bătrân de 68 de ani, operat. “În zece minute a ars tot. Am vazut ca iasă fum si am mers la el sa ii spun ca arde. L-am văzut in timp ce căra apa cu mogăldeața să stingă focul. Cred că de șocul care l-a suferit nu a putut nici să strige dupa ajutor”, spune o femeie, care la rândul ei a rămas fără acoperiș deasupra capului.

Corespondentul EVZ transmite că oamenii au sunt disperați la 112, de mai multe ori, dar pompierii au întârziat. Incendiul este atat de puternic încât apa este adusă și cu vidanjele Regiei de apă canal. La fața locului sunt șase mașini de pompieri și zeci de jandarmi. Romii sunt agitați. 

Romi amenință că vor merge în fața Primăriei Cluj Napoca să protesteze deoarece primarul Emil Boc îi tot duce cu vorba că le dă case unde să se mute! “Ne-au tot dus Cucoreanu. Să veniți sa vedem unde stăm și cum stăm. Mergem acolo și facem scandal. Ori noi, ori primarul”, spune un rom.  La fața locului este și viceprimarul Clujului Dan Tarcea, care stă de vorbă cu oamenii foarte agitați. Persoanele care au rămas fără cocioabe vor fi mutate în două adăposturi.

Nu este prima dată când la rampa de la Pata Rât izbucneşte un incendiu. Pompierii ISU Cluj au mai intervenit la stingerea unui incendiu aici în luna mai 2016, când primarul Emil Boc a declarat că focul a fost pus intenţionat de persoane necunoscute. Rampa temporară de la Pata Rât a fost dată în folosinţă în octombrie 2015, după ce fosta rampă, neconformă, situată în vecinătate, a intrat în procedură de închidere.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Martorii spun că focul a pornit în cocioaba unui bătrân de 68 de ani, operat. 'În zece minute a ars tot. Am vazut ca iasă fum si am mers la el sa ii spun ca arde. L-am văzut in timp ce căra apa cu mogăldeața să stingă focul. Cred...

Preluat de la EVZ