O instanță de apel din statul Kebbi de nord-vestul Nigeriei l-a găsit Mohamed Dakingari, înalt funcționar în cadrul Ministerului de Finanțe din Nigeria, vinovat de 20 de încălcări ale legii, acuze aduse împotriva lui de către agenția anti-corupție  a țării, Comisia pentru Criminalitatea Economică și Financiară.

Într-o mare victorie pentru campania anti-corupție din Nigeria, instanța de apel a anulat o hotărâre a unei instanței inferioare, care infirmase  acuzațiile de fraudă și abuz în serviciu  împotriva înaltului funcționar.

Agenția anti-corupție  l-a acuzat pe funcționar că s-a folosit în mod ilegal o firmă pe care o deținea pentru a obține contracte cu statul în scopul de a deturna fonduri publice.

Agenția anti-corupție a demonstrat faptul că Dakingari era proprietarul real al firmei Beal Construction Ltd., și a încălcat statutul funcționarilor publici care interzice acestora să dețină firme.

Prima instanță a hotărât inițial că doi dintre  angajați ai firmei mai sus menționate sunt vinovați, înaltul funcționar fiind achitat de toate acuzațiile aduse împotriva lui.  (The Sun-Nigeria)

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
O instanță de apel din statul Kebbi de nord-vestul Nigeriei l-a găsit Mohamed Dakingari, înalt funcționar în cadrul Ministerului de Finanțe din Nigeria, vinovat de 20 de încălcări ale legii, acuze aduse împotriva lui de către agenția anti-corupție  a țării, Comisia pentru Criminalitatea Economică și Financiară.Într-o mare victorie pentru...

Preluat de la EVZ