„Salut ! Am ieşit din închisoare”, a scris Navalnîi pe contul său de Instagram, cu o fotografie care îl arată pe o stradă. Poliţia a organizat eliberarea lui evitând ca o mulţime de jurnalişti să-l aştepte în faţa centrului de detenţie, conform AFP, citată de Agerpres.

Navalnîi, care şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din martie 2018, a adăugat că este „gata să lucreze” şi că va merge la Astrahan (sud-vest) pentru a participa acolo, în cursul serii, la o manifestaţie care a fost aprobată de către autorităţile locale.

În mesajul său, Alexei Navalnîi (41 de ani), avocat şi blogger anticorupţie a precizat că, pe durata detenţiei, a citit douăzeci de cărţi, a învăţat câteva cuvinte în limba kârgâză şi a băut 80 de litri de ceai.

Duminică dimineaţa, partizani ai lui Navalnîi au desfăşurat pe un pod din apropiere de Kremlin o banderolă pe care scria: „Este timpul să ne debarasăm de Putin şi să-l alegem pe Navalnîi”.

În acest an, opozantul rus a executat pedepse cu închisoarea de 15, 25 şi 20 de zile pentru că a organizat manifestaţii neautorizate împotriva lui Putin

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Salut ! Am ieşit din închisoare”, a scris Navalnîi pe contul său de Instagram, cu o fotografie care îl arată pe o stradă. Poliţia a organizat eliberarea lui evitând ca o mulţime de jurnalişti să-l aştepte în faţa centrului de detenţie, conform AFP, citată de Agerpres.Navalnîi, care şi-a anunţat...

Preluat de la EVZ