“Statele Unite doresc să ajute țările arabe să facă față amenințărilor iraniene”, a declarat generalul Joseph Votel, comandantul Comandamentului Central al SUA cu ocazia celei de-a 26-a Conferințe anuale  arabo-americane, care a avut loc la Washington.

“Pentagonul face toate eforturile pentru a atinge acest scop și a asigura implementarea eficientă a acestuia. Armata SUA va înființa batalioane militare specializate, care vor fi  trimise ca misiuni în regiune pentru a oferi consiliere și asistență”.

Votel a subliniat intenția țării sale de a păstra relații bune cu statele arabe, adăugând că Orientul Mijlociu va rămâne „o zonă de o importanță excepțională pentru Statele Unite “, având în vedere că oportunitățile din regiune sunt mai mari decât obstacolele, și că țările din regiune la rândul lor doresc relații puternice cu Statele Unite. “

Generalul american a continuat să spună că relațiile de securitate sunt factorul care mențin relațiile politice, declarând că sprijinul militar bilateral este încă puternic între țările din regiune, în special în ceea ce privește conflictul din Siria și Irak și pe subiectul războiului împotriva ISIS și a altor grupuri teroriste.

“Statele Unite îi vor ajuta pe partenerii săi oriunde și ori de câte ori este nevoie, pentru că acest lucru ajută intereselor americane”, a declarat el la conferința organizată de Consiliul Național pentru Relațiile Americano-Arabe.

Înființat în 1983, consiliul este o organizație non-guvernamentală, dedicată îmbunătățirii cunoașterii și înțelegerii americane a lumii arabe.

Organizația are sediul la Washington și lucrează la întărirea și extinderea legăturilor strategice, economice, politice, comerciale și de apărare dintre Statele Unite și țările arabe.(Asharq-al-Awsat)

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
'Statele Unite doresc să ajute țările arabe să facă față amenințărilor iraniene', a declarat generalul Joseph Votel, comandantul Comandamentului Central al SUA cu ocazia celei de-a 26-a Conferințe anuale  arabo-americane, care a avut loc la Washington.'Pentagonul face toate eforturile pentru a atinge acest scop și a asigura implementarea eficientă...

Preluat de la EVZ