UPDATE ora 18:00: Instanţa supremă a respins, ieri, ca nefondat recursul declarat de procurorul Mircea Negulescu, zis „Portocală”, împotriva deciziei de suspendare din magistratură, ca urmare a înregistrărilor apărute în presă din care rezultă că acesta a luat legătura cu soţia unui inculpat, divulgându-i date din anchetă. „Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Negulescu Mircea. (…) Definitivă”, de arată în minuta deciziei.

Negulescu s-a plâns în fața judecătorilor că este hărțuit de ziariști și că a fost nevoit să plece din Ploiești: ”Vă rog să admiteţi recursul. Aş avea multe de spus referitor la ce s-a întâmplat cu mine de un an de zile, de când sunt mediatizat pe anumite posturi, iar eu ştiu motivele. Persoane cercetate penal, direct sau prin interpuşi, au acces la aceste posturi de tv şi le controlează. Eu nu sunt urmărit penal, cercetat, reţinut şi arestat. Ceea ce se întâmplă cu mine nu doresc niciunui magistrat. Mi-am luat soţia şi am plecat din Ploieşti. Am plecat din casă şi acolo am lăsat şi două pisici, de care are cineva grijă. Sunt bulversat de ceea ce mi s-a întâmplat. Au stat carele de transmisie în faţă blocului. Copilul meu nu are nicio vină că îl cheamă Negulescu. Mi-aş dori să fiu judecat pe probele din dosar. Nu am fost citat corect.

Am fugit de acasă, nu mai suport. Acum mă duc la Ploieşti seara, să nu fiu văzut. Este o presiune media pe mine cum nu îi doresc niciunui magistrat. Eu nu am niciun dosar în care să se fi dat o achitare. Vă rog să mă scuzaţi că sunt foare emoţionat! Stau şi încasez de la presă. Eu am adus statului 2 miliarde de euro în dosarul Lukoil. I-am adus statului. Eu mi-am închis telefonul pentru că am primit mesaje de ameninţare de la ziarişti. Am plecat cu familia şi stau într-un apartament normal, nu într-o vilă”.

Procurorul Mircea Negulescu a activat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi la DNA Ploieşti, acesta demisionând în luna februarie din magistratură ca urmare a unor înregistrări difuzate de postul România TV în care se presupune că acesta ar fi discutat cu soţia unui inculpat căreia îi dezvăluie date şi amănunte din dosare penale.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
UPDATE ora 18:00: Instanţa supremă a respins, ieri, ca nefondat recursul declarat de procurorul Mircea Negulescu, zis „Portocală”, împotriva deciziei de suspendare din magistratură, ca urmare a înregistrărilor apărute în presă din care rezultă că acesta a luat legătura cu soţia unui inculpat, divulgându-i date din anchetă. „Respinge, ca nefondat,...

Preluat de la EVZ