Circulația rutieră va fi închisă, de astăzi, de la ora 18.00, pe Transalpina (DN 67C), între Rânca și Obârșia Lotrului, din cauza avertizărilor meteorologice privind căderile de zăpadă și viscol.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis un comunicat de presă prin care Transalpina va fi închisă între kilometrii 34+500 – 59+800, pentru toate categoriile de autovehicule, ca urmare a avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie.

„Având în vedere codul portocaliu emis ce anunță căderi de zăpadă și viscol, CNAIR SA a luat decizia închiderii circulației pe acest sector de drum până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice”, arată CNAIR

ANM a emis un cod galben de ploi, valabil de luni dimineața până marți seara, în cea mai mare parte a țării. Tot de luni, de la ora 12.00, până marți, la ora 18.00, este în vigoare un cod portocaliu de ploi în zonele deluroase și montane ale județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița.

Codul galben de ploi a intrat în vigoare luni, la ora 10.00 și este valabil până marți, la ora 23.00.

În zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, se vor cumula cantități de apă pe arii extinse între 30 și 50 l/mp și izolat peste 60 l/mp. Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50, 55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, vor fi rafale de peste 70,80 km/h, spun meteorologii.

Potrivit ANM, temperaturile vor scădea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul săptămânii vremea va deveni rece în toată țara. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitații mixte.

O altă atenționare de ploi, de tip cod portocaliu, a intrat în vigoare luni, la ora 12.00, fiind valabilă până marți, la ora 18.00, pentru zonele deluroase și montane ale județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, unde cantitățile de apă vor depăși pe arii extinse 50, 60 l/mp și izolat 80 l/mp.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/traficul-pe-transalpina-inchis-din-cauza-avertizarilor-meteorologice-de-ninsoare-43344.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/traficul-pe-transalpina-inchis-din-cauza-avertizarilor-meteorologice-de-ninsoare-43344-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv